İtalyan arkeologlar tarihi buluşma için geliyor! Yeni bulguları ilk kez paylaşacaklar...

Türkiye’deki çeşitli antik kentlerde kazı çalışmaları yürüten 18 İtalyan arkeolog, 17-18 Kasım tarihlerinde İstanbul'da İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyumda Türkiye’de gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda elde edilen bulguları kamuoyu ile paylaşacak.

Google Haberlere Abone ol
İtalyan arkeologlar tarihi buluşma için geliyor! Yeni bulguları ilk kez paylaşacaklar...

Türkiye’deki çeşitli antik kentlerde kazı çalışmaları yürüten 18 İtalyan arkeoloji misyonu, İtalyan Kültür Merkezi (İstanbul) tarafından düzenlenen 14. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu’nda bir araya gelecek!

İtalyan arkeologlar tarihi buluşma için geliyor! Yeni bulguları ilk kez paylaşacaklar...

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Schirmo’nun girişimiyle ve Ankara İtalyan Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen sempozyum, Türk topraklarına dağılmış muazzam bir miras üzerinde Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışan İtalyan arkeologlara, sahada yürütülen kazı ve araştırmaların sonuçlarını karşılaştırma olanağı sağlıyor.

İtalyan arkeologlar tarihi buluşma için geliyor! Yeni bulguları ilk kez paylaşacaklar... - Resim : 2

Tarihi mirasa katkı sunmak için Türk kurumlarıyla işbirliği hâlinde çalışan İtalyan ekiplerin kazıları, keşif süreçlerini, buluntuları ve hedeflerini anlatacakları “Eski Anadolu'da Arkeoloji ve Toplum: Türkiye’deki Arkeolojik Çalışmalara Eğitim, Araştırma ve Kazıda İtalya Katkısı” başlıklı sempozyumda, Türkiye’nin batısından doğusuna neredeyse tüm tarihi dönemleri kapsayacak şekilde sürdürülen kazılar hakkındaki bulgular kamuoyuyla paylaşılacak.

İtalyan arkeologlar tarihi buluşma için geliyor! Yeni bulguları ilk kez paylaşacaklar... - Resim : 3

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin