İşte Ali İsmail Korkmaz iddianamesinin ayrıntıları

Ali İsmail Korkmaz iddianamesi mahkemeye sunuldu

Google Haberlere Abone ol
İşte Ali İsmail Korkmaz iddianamesinin ayrıntıları

Korkmaz’ı bir sokakta sıkıştırarak sopa ve tekmeyle ağır yaraladıkları ve 38 gün sonra ölümüne neden oldukları iddiasıyla 4’ü tutuklanan, 4’ü polis 8 kişi hakkında kasten adam öldürme ve kasten adam öldürme suçunu kolaylaştırma suçundan 10-15 yıl hapis ile müebbet hapis arasında cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. Tutuklu polis Mevlüt Saldoğan’ın iki kez dönüp baş kısmına tekmeler vurarak Korkmaz’ın kasten ölümüne neden olmaktan müebbet hapsi istendi.



FEYZİOĞLU İLE BİRLİKTE 13 AVUKATI VAR



Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 20 sayfalık iddianamesinde mağdur olarak Ali İsmail’in kardeşleri Melike Çakırkaya, Aylin Taktuk ve Gürkan Korkma, müşteki olarak babası Şehap ve annesi Emel Korkmaz’ın isimleri yer aldı. Ailenin Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nun aralarında bulunduğu 13 avukatının belirtildiği iddianamede şüpheliler Şaban Gökpunar (TEM Şube’de polis), İsmail Koyuncu (tutuklu), Hüseyin Engin (TEM Şube’de polis), Ebubekir Harlar (tutuklu),  Mevlüt Saldoğan (tutuklu-TEM Şubede polis), Muhammet Vatansever (tutuklu), Yalçın Akbulut (TEM Şube’de polis), Ramazan Koyuncu (tutuklu) isimleri yer aldı.



İddianamede Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşı Turhan Gürler ile birlikte Gezi eylemleri olarak bilinen eylemlere katıldıkları, olayın 2 Haziran akşamı saat 23.00’te Kurtuluş Mahallesi, Sanayi Sokak’ta meydana geldiği, burada bir grubun tekmeli-sopalı saldırıya uğradığı, kafasına, sırtına, omuzuna ve bacaklarına vurularak yaralandığı, şüphelilerin olay anında yakalanamadığı, ertesi günü Mavi Hastanesi’ne giden Korkmaz’ın eşya taşırken merdivenden düştüğünü beyan ettiği, ortopedi servisinin fizik tedavi önerdiği, polis karakoluna gidip ifade verdiği, kimlerin vurduğunu bilmediğini, başının ağrıdığını, konuşma zorluğu çektiğini belirtip şikayetçi olduğu, ifadesinin ardından beyin kanaması teşhisiyle acilen hastaneye kaldırıldığı, 38 gün sonra hayatını kaybettiği anlatıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin