İşte 2012'in en popüler dizi ve dizi oyuncuları!

2012’nin basında en fazla konuşulan yerli dizileri ve dizi oyuncuları belli oldu. İşte, MTM’nin en popüler yerli diziler ve dizi oyuncuları araştırmasının sonuçları...

Google Haberlere Abone ol
İşte 2012'in en popüler dizi ve dizi oyuncuları!

DİZİ DÜNYASINDA KIVANÇ TATLITUĞ VE BEREN SAAT RÜZGARI BU YIL DA SÜRDÜ



Yılın medyada en çok yer alan yerli dizileri ve dizi oyuncularının belirlendiği araştırmaya göre, Muhteşem Yüzyıl 2012’de basının en fazla ilgisini çeken yerli dizi oldu. Sezon başında Star TV’ye transferi, konusu, oyuncuları ve aldığı eleştirilerle gündeme sıklıkla gelen dizi, toplamda 8 bin 353 haber ve yazıya konu edildi.



Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı araştırmada, gazete ve dergilerde en çok yansıma bulan ikinci dizi ise Kuzey Güney oldu. Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşan dizide, başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuk performansı, basının en çok dikkatini çeken konulardan oldu. Kuzey ve Güney, bir önceki yıla oranla yüzde 178’lik artışla 3 bin 289 haber ve yazı ile gündeme geldi.



Yine bir Kanal D yapımı olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki, 2012’de basında ses getiren diziler arasında üst sıralarda yerini aldı. Yıl genelinde, 3 bin 148 haber ve yazıda yer alan diziyi Behzat Ç - Bir Ankara Polisiyesi ve Yalan Dünya izlediler.



Listede, bir önceki yıla kıyasla yansımalarında yüksek artış yaşayan diziler de dikkat çekti. Buna göre, 2011 sonlarında ekranlara merhaba diyen Yalan Dünya, yansımalarındaki yüzde 5 bin 500’ün üzerinde artışla basında en fazla yükselişi yaşarken, 2012’nin yaz aylarında ekranlara veda eden Keşanlı Ali dizisi yüzde bin 79 oranda artış kaydetti.



Umutsuz Ev Kadınları ile Leyla İle Mecnun basının ilgisini yükselten diğer yerli diziler olurken, 2012 sonbaharında gösterime başlayan Adını Feriha Koydum – Emir’in Yolu ve Suskunlar ise, en çok konuşulan ilk 15 yerli dizi listesine girmeyi başardılar.





Kıvanç Tatlıtuğ yılın en medyatik dizi oyuncusu



Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı aynı araştırmaya göre, yılın basında en çok dikkat çeken yerli dizi oyuncusu 3 bin 310 haber ve yazı ile Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Kanal D’nin Kuzey Güney dizisinde Kuzey karakterini canlandıran Tatlıtuğ’un adı genellikle başarılı performansı ile anıldı.



Yılın basına en fazla yansıyan diğer dizi oyuncusu Beren Saat oldu. Haziran 2012’de sona eren Fatmagül’ün Suçu Ne? adlı dizide rol alan genç oyuncu, performansı kadar özel yaşamı ile de gündeme geldi. Yeni yılda başlayacak olan İntikam adlı dizide oynayacak olmasıyla adından söz ettiren Beren Saat, 2 bin 543 haber ve yazıda yer aldı.



ATV’nin Kara Dayı dizisinde başrol oynayan Kenan İmirzalıoğlu, yılın basında öne çıkan bir diğer dizi oyuncusu oldu. Toplamda bin 940 haber ve yazıda yer alan İmirzalıoğlu’nu, Yalan Dünya’da rol alan Beyazıt Öztürk ve Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz izlediler.



Bir önceki yıla oranla basın yansımalarındaki yüksek artışla dikkat çeken oyuncular ise, haber oranı yüzde 140 yükselen Zuhal Topal ile gazete ve dergilerde yüzde 79 oranında daha fazla yer alan Meryem Uzerli oldular.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin