İstanbul'da trafik yoğunluğu bayram ettirdi. Bayramda tatile gidemeyenler böyle seslendi: Geri dönmeyin

Milyonların yaşadığı İstanbul bayramın keyfini yaşıyor. Trafiğin günün her saatinde işkenceye döndüğü kentte yoğunluk yüzdesi iki haneye bile ulaşmıyor. İşleri nedeniyle veya ekonomik sebeplerden ötürü İstanbul'da kalmak zorunda olan vatandaşlar, "Gidenler geri dönmesin" diyerek kentin keyfini çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da trafik yoğunluğu bayram ettirdi. Bayramda tatile gidemeyenler böyle seslendi: Geri dönmeyin

Milyonların yaşadığı İstanbul, bayram tatili dolayısıyla en sakin günlerini geçiriyor. Dokuz gün sürecek Kurban Bayramı tatilinin başladığı 24 Haziran'dan itibaren birçok kent sakini tatil beldeleri ve memleketlerine gitmeyi tercih etti. Bayram öncesi, özellikle hafta içi sabah saatlerinde yüzde 70'leri aşan İstanbul trafiği de en düşük seviyelerini gördü.

Birçok İstanbullunun 9 günlük bayram tatili için memleketlerine ve tatil beldelerine gitmesi nedeniyle megakent en sakin günlerini yaşıyor.

Sabah saatlerinde yüzde 2'ye kadar düşen trafik yoğunluğu, öğle saatlerine gelinmesine rağmen hala çift haneleri görmedi.

Trafiğin sakinliğini fırsat bilen vatandaşlar da kentin tarihi ve turistik mekanları ile sahillere akın etti. Bu noktalardan biri de Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi oldu. Bayram tatilini kentte geçiren vatandaşlar ile turistler güzel havada gezmenin keyfini çıkardı.

Vatandaşlar ile turistlerin gezi rotaları arasında Sultanahmet de yer aldı. Turistler, başta Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi olmak üzere buradaki tarihi mekanları ziyaret ederken bazıları da Sultanahmet Meydanı'ndaki ağaçların gölgesinde oturarak açık havada vakit geçirdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin