İstanbul Ticaret Odası seçimlerini sonuçlandı: Başkan tekrar Şekib Avdagiç. Yönetimde kimler var? Başkanın ilk açıklaması ne oldu?

700 binden fazla İstanbul firmasını temsil eden ve kıyasıya bir yarışa sahne olan İTO’da seçimler sonuçlandı. Başkanlık koltuğuna bir kez daha Şekib Avdagiç oturdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Ticaret Odası seçimlerini sonuçlandı: Başkan tekrar Şekib Avdagiç. Yönetimde kimler var? Başkanın ilk açıklaması ne oldu?

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 21'inci dönem başkanlığına yeniden Şekib Avdagiç seçildi.

Avdagiç, oyların 184'ünü alarak 140 yıllık geçmişe sahip İstanbul Ticaret Odası’nın ikinci kez yönetim kurulu başkanı oldu.

İTO’nun 81 ayrı mesleğe mensup meclis üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek yönetim kurulu başkanı, üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delegelerini seçmek üzere bugün odanın Eminönü Merkez Binası’nda bir araya geldi.

YÖNETİM KURULUNDAKİ İSİMLER

Avdagiç başkanlığındaki İTO’nun 2022-2026 arasında görev yapacak yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı: Şekib Avdagiç

Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Özer, Bahadır Yaşık, Giyassettin Eyyüpkoca, İbrahim Doğan Salman, Mehmet Develioğlu, Murat Hazıroğlu, Münür Üstün, Sami Salih Atılgan, Yakup Köç, Zeki Akbal.

BAŞKANDAN İLK KONUŞMA

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şimdi 'bir olma, iri olma ve diri olma' zamanı. Şimdi ayrılıkları bir kenara koyup ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için iş birliği ve güç birliği içinde çalışma zamanı. Şimdi, daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak, daha çok istihdam oluşturmak için üzerimize düşeni yapmak zamanı. Geçen dönem başlattığımız birçok projemizi sizlerle birlikte tamamlayacağız. Yine sizlerle birlikte bu projelerimize yenilerini katacağız.

İstanbul iş dünyasını 140 yıldır olduğu gibi en iyi şekilde zirveye taşıyıp, yine zirvede tutacağız.  Kimsenin kuşkusu olmasın ki, bu dönemde de çalışmalarımızda en büyük kılavuzumuz, İTO Meclisi olacaktır. Hz. Mevlana’nın ‘Kılavuzsuz yola gidene iki günlük yol, yüz yıllık yol olur’ sözünü hiç unutmadan, uzun ve yorucu hizmet yolunu sizin kılavuzluğunuzla kısa ve kolay kılacağız.

1.5 ay sonra Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılına gireceğiz. İş dünyası olarak 100 yıldır yaptıklarımıza, her yıl, yüzyıllık bir çalışma daha eklemek zorundayız. Milli mücadeleyi büyük bir fedakârlıkla yürüten kahraman milletimize karşı borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin