15 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde İTO'da kritik seçim. Meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri için oylar kullanıldı. Şekip Avdagiç kazandı.

İstanbul Ticaret Odası'nda kritik seçimde sandıklar kapandı. Oy sayımı başladı. İstanbul iş dünyasını oluşturan 700 binden fazla firmayı İTO'da temsil eden toplam 354 meslek komitesi üyesi ve 273 meclis üyesinin seçimi için sabah 08.00'de başlayan oy verme işleminde sandıklar kapandı. İstanbul Ticaret Odası Meclisi seçimlerinde Başkan Şekip Avdagiç iki sandıktan güçlenerek çıktı, en güçlü rakibi liste hazırladığı iki komiteden de çıkamadı.

Google Haberlere Abone ol
15 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde İTO'da kritik seçim. Meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri için oylar kullanıldı. Şekip Avdagiç kazandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinin birinci aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimi için üyelerin oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

İstanbul iş dünyasını oluşturan 700 binden fazla firmayı İTO'da temsil eden toplam 354 meslek komitesi üyesi ve 273 meclis üyesinin seçimi için sabah 08.00'de başlayan oy verme işleminde sandıklar kapandı.

Türkiye'nin en büyük odası olan İTO'da üyeleri 4 yıl boyunca temsil edecek meslek komitesi ve meclis üyelerinin seçimi için oy verme işlemi Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) 247 sandıkta gerçekleştirildi.

İTO'daki 81 meslek komitesinin üyelerini ve bu komitelerden İTO Meclisi'nde görev alacak isimleri belirleyecek sandıklarda oy sayımı sona erdi.

Büyük çekişmeye sahne olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde mevcut Başkan Şekib Avdagiç, yer aldığı 2 sandıktan güçlü çıkarken, en güçlü rakibi Murat Kalsın liste hazırladığı 2 komiteden de çıkamadı. İlk sonuçlara göre Avdagiç, 273 kişilik meclise 195 üye gönderdi.

Bir diğer aday Ferhan Ademhan da sandıktan çıkamadı. İTO’da Değişim Grubu’nun muhtemel başkan adayları arasında adı geçen Atilla Bingöl ve Saadettin Saran ise komitelerini kazanarak meclise girdiler.

Üye sayısı 700 bini aşan Türkiye’nin en büyük ticaret odası İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) büyük çekişmeye sahne olan meclis organ seçimleri dün yapıldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde sabah 09.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erdi. 81 komiteden 273 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerde 70 civarında sandıkta birden fazla liste yarıştı. Şekib Avdagiç, tek liste olduğu 52 No.lu Kara Taşıtları, Yedek Parça ve Ekipmanları komitesi ile Abdullah Teber’in karşı liste çıkardığı 68 No.lu komitelerden de büyük farkla çıktı. Başkan adayları Murat Kalsın ve Ferhan Ademhan ise sandıklarından çıkamayarak başkanlık yarışına erken veda ettiler. Kalsın 29 No.lu Mimarlık ve Mühendislik ile 45 No.lu Konut İnşaatı komitelerinden liste çıkarmıştı. Ferhan Ademhan ise 2 No.lu Toptan ve Dış Ticaret komitesinden liste çıkarmıştı.

30 No.lu Bilgi, İletişim ve Medya komitesinden İTO Değişim Grubu ile adaylığını açıklayan Saadettin Saran’ın listesi de galip çıktı.

Gayri resmi sonuçlara göre, Avdagiç’in listelerinden 195 üye 273 kişilik meclise girdi.

İLK AÇIKLAMA: AÇIK ARA KAZANDIK

İTO'nun mevcut başkanı Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Elhamdülillah... 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah."

15 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde İTO'da kritik seçim. Meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri için oylar kullanıldı. Şekip Avdagiç kazandı.

Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadıklarını belirterek, "195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. İstanbul Ticaret Odası üyeleri, bu seçimle birlikte bir kez daha İTO’nun akl-ı selimin kalesi olduğunu ortaya koydu. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki, yeni meclisle İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız" dedi.

Seçimlerin Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu Üyeleri gözetiminde demokratik bir ortamda ve huzur içinde tamamlandığını belirten Avdagiç, "Seçimde görev alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İTO personeline teşekkür ediyorum. Seçim güvenliğini sağlayan İstanbul valimize, emniyet müdürümüze ve İstanbul emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"KAHİR EKSERİYETLE SEÇİMİ KAZANMIŞ BULUNUYORUZ"

Şekib Avdagiç, Türk iş dünyasının yüzakı İTO’nun 140 yıllık geleneğine yaraşır şekilde, 21’inci dönem oda organlarını oluşturacak seçimi geride bıraktığını söyledi.

Sandıkların saat 17.00 itibarıyla açıldığını, İTO’da 4 yıl görev yapacak meslek komitesi üyeleri ile meclis üyelerinin belirlendiğini kaydeden Avdagiç, "Sonuçlar elimize ulaştı. Şunu söylemek isterim ki; 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir" dedi.

Bugün oda seçimlerinde oy kullanan İstanbul iş dünyası üyelerini tebrik eden Avdagiç, "İTO üyelerimiz köklü seçim geleneğimize ve İstanbul iş dünyasına yakışır şekilde davrandılar. Bunu çok önemli buluyorum. Üyelerimizi, vakarlı ve sağduyulu yaklaşımları sebebiyle tebrik ediyorum, onlara şükranlarımı sunuyorum." yorumunu yaptı.

“SEÇİM GERİDE KALDI, BÜTÜN İŞ DÜNYAMIZI KUCAKLIYORUZ”

İTO Başkanı Avdagiç, "İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

İTO’da komite ve meclise seçilen iş dünyası temsilcilerini tebrik eden Avdagiç, "Şunun altını özellikle çizmek isterim. Şimdi, seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde olanlar da söylenenler de orada kaldı. Bütün İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi kucaklıyoruz. Bütün meclis üyelerimizi aynı hedef için çalışacak yol arkadaşlarımız diye görüyoruz" dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise "Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah." ifadelerini kullandı

"BİZİM SİYASİ BÜYÜĞÜMÜZ ERDOĞAN'DIR" DEMİŞTİ

Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini "Burada hiç filtreli konuşmayacağım. Şu andaki siyasi büyüğümüz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, biz onun politikalarını desteklemekle ilgili kendimizde sorumluluk hissediyoruz. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da seçilirsek bu konudaki duruşumuz da böyle olacaktır" sözleriyle ifade etmişti.

"Cüppeli Ahmet" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İTO seçimlerinde oy verecek şirket sahiplerine mevcut başkan Şekip Avdagiç'i desteklemeleri çağrısında bulunmuştu.

Avdagiç'e karşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ekibinin bir adayının olduğunu ileri süren Ünlü, "Kaftancıoğlu tarafının desteklediği aday kazanırsa meydana gelecek bütün günahlara ortak olursunuz" demişti.

Bugüne kadarki en kalabalık seçim

Sabahın ilk saatlerinden itibaren hem seçimlerin gerçekleştiği 9, 10 ve 11'inci salonların girişinde hem de oyların kullanıldığı sandıklarda kuyrukların oluştuğu görüldü. Fuar merkezinin girişinde ve salonlarda adaylar tarafından üyelerin yönlendirildiği ve bilgilendirildiği masalar oluşturuldu.

Gün boyunca, yeniden adaylığını açıklayan mevcut İTO Başkanı Şekib Avdagiç ile şu ana kadar adaylığını açıklayan İTO Meclis üyeleri Murat Kalsın ve Ferhan Ademhan sandıkları gezerek seçimleri yakından takip etti.

İTO'nun meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinde bugüne kadarki en yoğun katılımın yaşandığı bildirildi.

İTO'da başkanlık seçimi 15 Kasım'da yapılacak

Alınan bilgiye göre, sonuçların kesinleşmesiyle birlikte bir sonraki aşama için seçim sandıkları 15 Kasım'da 09.00 ila 12.00 saatleri arasında kurulacak.

Mazbatalarını alan oda meclis üyeleri, İTO'nun gelecek 4 yılına yön verecek yönetim kurulu başkanını, yönetim kurulu üyelerini, disiplin kurulu üyelerini ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak bir seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin