İsrail'in ambulans saldırısında onlarca kişi ölmüştü. Save The Children: Ölenler arasında çocukların da olduğunu düşünüyoruz

Save The Children'ın (Çocukları Kurtarın) Filistin Direktörü Jason Lee, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi girişindeki ambulanslara yönelik saldırısıyla ilgili, "Ölenler arasında çocukların da olduğunu düşünüyoruz." dedi. Şifa Hastanesi Müdürü, Şifa Hastanesi'nin önündeki katliamda en az 60 kişi hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in ambulans saldırısında onlarca kişi ölmüştü. Save The Children: Ölenler arasında çocukların da olduğunu düşünüyoruz

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children'ın sosyal medya platformu  hesabından paylaşılan açıklamasında Lee, "Birçok kritik hastanın sığındığı Gazze'deki Şifa Hastanesi girişinde ambulansların vurulduğuna yönelik haberler nedeniyle dehşete kapıldık." değerlendirmesini yaptı.

Lee, ateşkes çağrısını yineleyerek "Ölenler arasında çocukların da olduğunu düşünüyoruz. Hemen şimdi ateşkese ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi'nin çevresini bombalayan İsrail savaş uçakları, Endonezya Hastanesi ve hemen yakınında bulunan sivillerin kaldığı bir okulu hedef aldı.

Şifa Hastanesi Müdürü, Şifa Hastanesi'nin önündeki katliamda en az 60 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşti.

Saldırı sonucu, yaralıları taşıyan ambulanslarda ciddi hasar oluştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'nin önünde yaşanan saldırının bir katliam olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin