İsrail ordusu hastane önünde ambulans konvoyunu vurdu! İsrail- Hamas çatışmasında 28. gün

Hamas’ın 7 Ekim saldırısıyla başlayan ve İsrail’in verdiği yanıt ile büyüyen savaş bugün 28. gününe girdi. İsrail ordusu, Gazze’yi üç yönden kuşattıklarını açıkladı. Hava saldırılarında 3 bin 760’ı çocuk olmak üzere en az 9 bin Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmında ambulans konvoyunu vurdu. En az 60 kişinin hayatını kaybetti. İşte 28. günde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu hastane önünde ambulans konvoyunu vurdu! İsrail- Hamas çatışmasında 28. gün
AA

23.39

Şifa Hastanesi Müdürü, Şifa Hastanesi'nin önündeki katliamda en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

22.21

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı bir okulu bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

22.16

Kızılhaç: Şifa Hastanesi yakınlarında hasta ve ambulanslara yapılan saldırıların korkunç ve dehşete düşürücü görüntüleri kabul edilemez.

22.08

Gazze'de ambulans konvoyu vuruldu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıyı üstlendi.

Askerlerinin aracın "bir Hamas terör hücresi tarafından kullanıldığını" değerlendirdiğini ve saldırıda bir dizi Hamas mensubunun öldürüldüğünü öne sürdü.

Açıklamada "Bu bölgenin bir savaş alanı olduğunu vurguluyoruz" denildi.

"Bölgedeki sivillere kendi güvenlikleri için güneye doğru tahliye etmeleri yönünde defalarca çağrıda bulunulmuştur."

21.06

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Ghebreyesus, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştüklerini belirtti.

17.58

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmında ambulans konvoyunu vurdu. Çok sayıda yaralı ve ölü olduğu öğrenildi. 

İsrail ordusu hastane önünde ambulans konvoyunu vurdu! İsrail- Hamas çatışmasında 28. gün

16.42

Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurarak insani felaket uyarısı yaptı.

Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, "Şifa Hastanesi'ndeki ana jeneratörün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat sonra kapanması sonucu bir insani felaket konusunda uyarı yapıyoruz. Yedek jeneratörler sadece üç hassas bölüme birkaç saat boyunca elektrik sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğuna işaret eden Keyle, diğerlerinin de yakıt sıkıntısı sonucu 24 saat içinde hizmet dışı kalabileceğine dikkati çekti.

14.34

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki Gazze Belediyesi, İsrail ordusunun ana kanalizasyon hatlarını hedef almasından ötürü kentin büyük bölümünün atık suların altında kalabileceği uyarısında bulundu.

13.55

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 166 artarak 9 bin 227'ye yükseldi. Ölenlerden 3 bin 826'sı çocuk, 2 bin 405'i kadın.

12.23

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde aralarında yerinden edilen Filistinlilerin de bulunduğu yaklaşık 50 binasının zarar gördüğünü, bazılarının doğrudan vurulduğunu belirtti.

08.51

 İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 4 askerinin daha öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında çıkan çatışmalarda 31 Ekim'den bu yana ölen İsrail askeri sayısının 23'e yükseldiği belirtildi.

02.04

İsrail'de Bakanlar Kurulu, Filistin hükümeti adına topladığı vergi fonundan Gazze Şeridi'ne ve Filistinli tutuklulara ayrılan miktarın kesilmesine karar verdi.

01.13

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında bir Filistinli öldürüldü, 1'i ağır 4 Filistinli yaralandı.

00.52

Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ile çatışan Hizbullah, iki mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

00.14

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas'ın "yeniden toparlanmasına" yol açacağına ilişkin endişelerden dolayı İsrail ve Hamas arasında ateşkesi desteklemediklerini bildirdi.

23.20

 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız süren saldırıları sırasında Gazeteci İbrahim Nofal'ın evi bombardımanların hedefi oldu. Saldırıda Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Nofal'ın evi yıkılırken ailesinden 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan Nofal, Endonezya Hastanesi'ne sevk edildi.

22.51

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de ölen İsraillilerin sayısının İsrail yönetiminin açıkladığından çok daha fazla olduğunu açıkladı.

22.26

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in havadan ve karadan saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki savaşın kendilerine ekonomik maliyetler çıkardığını belirterek, bunları “tereddüt etmeden ödeyeceklerini” söyledi.

22.07

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze şehrine yönelik kuşatmanın tamamlandığını, ateşkes seçeneğinin de masada olmadığını söyledi.

Hagari, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kara birliklerinin bölgede ilerlediğini aktaran Hagari, Gazze kentine yönelik kuşatmanın tamamlandığını bildirdi.

Hagari, ateşkese dair bir soruya ise "ateşkes seçeneğinin masa olmadığı" cevabını verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin