İsrail'e tepki protestoları. Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri Türkiye'de birçok noktada bir araya geldi

Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, İsrail’in Gazze saldırıları sonrası Türkiye'de birçok noktada bir araya gelerek İsrail’i protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'e tepki protestoları. Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri Türkiye'de birçok noktada bir araya geldi

İsrail’in, Gazze’de gerçekleştirdiği ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine, 64 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırılar, Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.

İHH organizasyonunda saat 22.00’de İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelen Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği ile Beytülmakdis Öncüleri Derneği üyeleri de saldırılara yönelik eylem gerçekleştirdi. Ellerinde Türk ve Filistin Bayrakları taşıyan grup, tekbir getirerek İsrail Hükümeti aleyhine sık sık slogan attı.

Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş, Filistin'de işlenen katliama karşı saflarını belli etmek için toplandıklarını belirterek, “Şu anda biz burada Filistin'e yönelik tarafımızı belli etmeye çalışırken aynı anda 40 adet savaş uçağıyla birlikte masum sivil Filistin halkının üzerine tonlarca bomba yağdırılıyor. Dünden bu yana 21 kişi şehit oldu, 70’in üzerinde yaralı var. Karadan, havadan ve denizden 17 yıldır tam bir kuşatma altında olan Gazze 2.5 milyona yaklaşan nüfusu ile çocukları, bebekleri, yaşlıları ile hastaları ile tam bir tecrit halindeyken, semadan uçaklar ölüm yağdırıyor. Evvelki gece, 02.30 sularında savaş uçakları, insanlar uykuda iken, hiçbir işaret yok iken, aniden, yataklarında uyuyan insanları bombalayarak, 4 yaşında, 6 yaşında, 8 yaşında, 12 yaşında 4 çocuk olmak üzere, 4’ü anne olmak üzere 13 insanı 40 savaş uçağıyla öldürerek büyük bir katliama imza attı. " diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin