İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ni zorla boşaltıyor: Sığınmacıların tamamı ve hastaların çoğu hastanenin dışına sürüldü. İsrail Hamas çatışmasında 43. gün

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısı savaşa döndü. İsrail tam 43 gündür Gazze'ye saldırılar düzenliyor. Ölü sayısı 12 bine yaklaştı. İsrail çok daha ileri giderek Şifa Hastanesi'ne operasyon başlattı. İsrail güçleri Şifa Hastanesi'ni zorla boşaltmaya çalışıyor. İşte çatışmanın 42. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ni zorla boşaltıyor: Sığınmacıların tamamı ve hastaların çoğu hastanenin dışına sürüldü. İsrail Hamas çatışmasında 43. gün

23.08

İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait Fakhoora ve Tal al-Zaatar okullarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölenlerin sayısı 200’e yükseldi.

22.46

İsrail Başbakanı Netanyahu: ABD Başkanı Biden bizimle aynı ortak çıkarları görüyor. Gerekli mühimmatları göndermeye devam ediyor.

20.38

Gazze'deki hükümet: Gazze Şeridi'nde enkaz altında ya da cesetleri sokaklarda olup henüz ulaşılamayan 4 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 6 bin kayıp bulunuyor.

20.30

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 31 Ekim'den bu yana öldürülen asker sayısının 57'ye yükseldiğini açıkladı.

18.25

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bulunan prematüre bebeklerin Batı Şeria veya Mısır'a nakledilmesi çağrısında bulundu.

16.30

İsrail ordusunun, Gazze'de, yerinden edilen kişilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okula yönelik bombardımanında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Bölgedeki sağlık kaynakları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki, çok sayıda kişinin sığındığı El-Fahura Okulunu bombaladığını belirtti.

14.30

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 40 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, İsrail güçlerinin gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde en az 40 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail güçlerinin, Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana gözaltına aldığı Filistinli sayısının 2 bin 850’ye yükseldiği kaydedildi.

13.45

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, “Filistin Kızılayı acil sağlık ekipleri, İsrail’in yoğun bombardımanı ve İsrail askerlerinin silah sesleri arasında El-Ehli Baptist Hastanesi'nde mahsur kaldı.” ifadelerine yer verildi. Tehlikede olan sağlık ekiplerinin korunması için acil müdahale talep eden Filistin Kızılayı, 16 Kasım’da yaptığı açıklamada, İsrail tanklarının Gazze'nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesini kuşattığını bildirmişti.

13.20

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in sınırda yer alan 6 askeri noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu. Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail ordusuna ait askeri hedeflere yönelik saldırıları hakkında yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, İsrail'in sınırdaki Bustan ve Er-Rahib askeri noktalarına güdümlü füze ve "uygun silahlarla" saldırılar gerçekleştirildiği kaydedildi.

12.45

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, İsrail'in izin verdiği Gazze Şeridi'ne getirilen yakıt miktarının, günlük insani yardım için ihtiyaç duyulanın yarısı olduğunu açıkladı.

12.30

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 43. gününde devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılar İsrail'in Sderot kentinden görüntülendi.

12.00

İsrail ordusunun saldırıları altındaki bölgeden ayrılmak zorunda kalan Gazzeliler için güneye göç bir 'çile yoluna' dönüştü. Gazze kentinden ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinliler, İsrail askeri araç ve tankları arasından geçerek Gazze Şeridi'nin güney kesimlerindeki bölgelere göç etti.

11.45

İsrail ordusu, Gazze’deki Şifa Hastanesinde bulunan sığınmacıların tamamını ve hastaların çoğunu zorla hastane dışına sürdü.

10.30

Gazze'nin Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nde görev yapan doktor ve hemşireler, İsrail saldırılarında uzuvları hasar gören Filistinlileri tedavi etmek için yoğun mesai harcıyor. Kısıtlı imkanlar nedeniyle sağlık çalışanları, uzun saatler süren ameliyatlarda zaman zaman yaralıların uzuvlarını kesmek zorunda kalıyor.

10.00

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, "İşgal uçakları, Han Yunus'ta sivillerin bulunduğu binalara arka arkaya çok sayıda saldırı düzenledi. Saldırıda çoğu çocuk 26 Filistinli öldü, onlarca kişi de yaralandı."
Sivil savunma ekipleri de basına, bombalanan binalarda çok kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını arama kurtarma çalışmalarının da şu ana kadar devam ettiği bilgisini paylaştı.

09.30

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Balata Mülteci Kampı'ndaki Fetih Hareketi karargahına silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlediği hava saldırısında 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

09.00

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 5 bini çocuk, 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bini aştı.

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin