İsrail- Hamas çatışmasında son durum. Rehine takası ertelendi! İsrail: Cuma gününden önce olmayacak

İsrail ile Hamas arasındaki çatışma iki aya yaklaştı. İki taraf anlaşmaya çok yakın olduklarını ve rehine takasının bugün olacağını açıklamışlardı. Fakat İsrail tarafından son dakika açıklaması geldi. Rehine takasının cuma gününden önce yapılmayacağı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail- Hamas çatışmasında son durum. Rehine takası ertelendi! İsrail: Cuma gününden önce olmayacak
AA

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Hamas ile çatışmalara insani ara verilmesi kapsamında uygulamaya girmesi beklenen esir takası sürecinin cuma gününden önce başlamayacağını açıkladı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar iki aya yakındır devam ediyor. 

Dün Hamas tarafından yapılan açıklamada takasın perşembe (bugün) saat 10.00'da başlayacağı belirtilmişti. İsrail ise bambaşka bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Cuma'dan önce anlaşmanın gerçekleşmesini beklemeyin." denildi.

İSRAİL: BU ATEŞKES DEĞİL 

Esir takası anlaşması kapsamında, Gazze Şeridi’nde tutulan 50 esirin serbest bırakılmasına karşılık İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 150 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakılacak. Çatışmalara bu süre zarfından 4 günlük insani ara verilecek. İsrail bu aranın bir ateşkes olmadığını söylemişti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin