İsrail-Hamas çatışmasında en az 9 bin ölü var. Hamas'tan 'İsrail Filistinli mahkumları serbest bırakırsa, elimizdeki esirleri bırakırız' açıklaması geldi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, “İsrail Filistinli mahkumları serbest bırakırsa, elimizdeki esirleri bırakırız” dedi. Karşılıklı çatışmalarda her iki taraftan en az 9 bin kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Hamas çatışmasında en az 9 bin ölü var.  Hamas'tan 'İsrail Filistinli mahkumları serbest bırakırsa, elimizdeki esirleri bırakırız' açıklaması geldi
Arşiv

İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar sürüyor. Hamas tarafından esir olarak tutulanların serbest bırakılması için Katar arabuluculuğuyla çalışmalar sürerken, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde açıklama yaptı.

Ellerindeki çok sayıda esir olduğunu belirten Ubeyde, “İsrail, Filistinli mahkumları serbest bırakırsa, elimizdeki esirleri bırakırız” ifadelerini kullandı.

Ubeyde, “Düşman esir dosyasını bir kerede kapatmak isterse biz buna hazırız. Eğer adım adım gitmek istiyorsa biz buna da hazırız” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın İsrail'de 7 Ekim'de düzenlediği saldırılarda 1400 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail, yaşamını yitirenlerin çoğunun, aralarında kadınların ve çocukların da olduğu siviller olduğunu açıklamıştı.

2006'dan bu yana Hamas'ın yönetimindeki Gazze'de ise Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim sonrası düzenlediği saldırılarda 7 bin 600'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in saldırılarında yaşamlarını yitirenlerin yüzde 40'ının çocuklar olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: İHA
Etiketler İsrail Hamas Gazze esir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin