İsrail- Hamas çatışmasında 6. gün. Birleşmiş Milletler ateşkes çağrısında bulundu!

Hamas'ın İsrail' saldırısıyla başlayan ve İsrail'in resmen misliyle karşılık verdiği İsrail- Hamas çatışmasında bugün 6'ncı gün. İsrail bu durumu "savaş" olarak tanımlıyor. 6'ncı günde İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıktı. Gazze'de ise Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sebebiyle kentte hayatını kaybedenlerin sayısının yaklaşık 1354, yaralıların ise 6 bini aştığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail- Hamas çatışmasında 6. gün. Birleşmiş Milletler ateşkes çağrısında bulundu!

İSRAİL- HAMAS ÇATIŞMASINDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

14.47 İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al-Shati mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında en az 10 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

14.35 İsrail Şam Havalimanını vurdu. Suriye devlet televizyonunun aktardığına göre, İsrail Şam ve Halep'te havalimanlarını hedef aldı. İsrail'in hava saldırısına karşılık savunma sistemlerinin aktif hale getirildiği belirtildi.

13.03 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1354 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 49 kişinin yaralandığını duyurdu.

12. 53 BM Filistin Özel Raportörü: Abluka altındaki Gazze halkının kaynaklarını kesmek ve aç bırakmak, savaş suçudur ve eğer kasıtlıysa bu insanlık suçudur.

12.52 Yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi’den Filistinli grupların attığı roketin, İsrail’in Sderot şehir merkezine düşmesi sonucu 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

12.10 Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), İsrail-Filistin çatışmaları sonucunda hayatını kaybeden sağlık görevlilerinin sayısının 5’e yükseldiğini duyurdu.

11.58 Uluslararası Kızılhaç Komitesi: Gazze'de insani durum çok endişe verici ve tehlikeli şekilde kötüleşiyor, sağlık sektörü çöküşün eşiğinde.

11:00 İsrail Hava Kuvvetleri, bu sabah erken saatlerde işgal altındaki Gazze’ye yönelik hava saldırısı başlattığını ve Hamas'ın Refah Tugayı'na bağlı deniz kuvvetlerinde görevli üst düzey bir subay olan Muhammed Ebu Şamla'yı öldürdüğünü duyurdu.

İsrail- Hamas çatışmasında 6. gün. Birleşmiş Milletler ateşkes çağrısında bulundu!

10.51 İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi.

10.28 İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1203'e ulaştı.

09:20 İsrail devlet televizyonu KAN'a göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'e yükseldi.

08.50 İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı ve kuzeydeki Cibaliya bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

08.35 İsrail ordusu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın saldırıya geçtiği 7 Ekim sabahından bu yana öldürülen askerlerinin sayısının 220 olduğunu açıkladı.

07.30 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine sabah saatlerinde baskın düzenledi. Kente birçok noktadan giren askerler ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

07.10 Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), devam eden İsrail bombardımanları nedeniyle Gazze'de yerinden edilenlerin sayısının 338 bin kişiyi geçtiğini duyurdu.

06.11 Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), Gazze'de durumun çok tehlikeli olduğunu belirterek, insani ateşkes çağrısında bulundu.

05.07 İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin