İşçiler aylardır grevde... İşveren, çadırlarının elektrik ve suyunu kesti. İşçiler ise çözümü sobada buldu

Eskişehir’de sendika üyesi işçilerin başlattığı grev aylardır devam ediyor. Grevdeki işçiler, fabrikanın önüne kurdukları çadırda beklemeye devam ederken işveren çadırın elektriğini kestiği için işçiler soba ile ısınmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
İşçiler aylardır grevde... İşveren, çadırlarının elektrik ve suyunu kesti. İşçiler ise çözümü sobada buldu

Eskişehir’deki Atışkan Alçı Fabrikası'nda Kristal-İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı grev 6 ayı aşkın bir süredir devam ediyor.

Grevdeki işçiler, fabrikanın önüne kurdukları çadırda, işveren elektriği kestiği için sobada odun yakarak ısınmaya çalışıyor.

Kristal-İş Sendikası’nın işyeri temsilcilisi İsmail Saraç, “Greve çıktığımız ilk günler iş yeri, bize elektrik, su ve diğer imkanları sağlıyordu. Süreç ilerledikçe bizlere bireysel teklifler yapmaya başladı. Bizler, olacaksa bu işin sendika ile olması taraftarıyız. Bu yüzden bireysel tekliflerini kabul etmedik. Kabul etmediğimiz için suyumuzu kesti, elektriğimizi kesti; lavabolara almadı. Namaz kılıyorduk, namaz kılınan yeri kapattı” dedi.

Atışkan Yapı ve Endüstriyel Alçı Ürünleri San. ve Tic. AŞ'nin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında çalışan 100’den fazla işçi, Kristal-İş Sendikası ve patron arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle 30 Haziran’da greve çıkmıştı.

Atışkan Alçı işçilerinin grevi, fabrika önüne kurdukları çadırda 6 ayı aşkın süredir devam ediyor. Grevde 193 günü geride işçiler, işveren çadırın elektriğini kestiği için sobayla ısındıklarını söylediler.

İşçilerden biri, sobada yakmak için biriktirdikleri odunları ve çadır içinde sobayla ısınan arkadaşlarını göstererek, “Odun biriktirdik. İşveren elektrik ve suyumuzu kestiği için ihtiyaçlarımızı sobadan karşılıyoruz. Normalde yazın bu naylon çadırı kullanıyorduk ama kış geldiği için bu çadırı aldık. Sobamızda tütüyor çok şükür. Odunlarımızı da çadıra istifliyoruz” dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin