İran'dan çok sert açıklama! İran, İsrail- Filistin savaşına girecek mi? Üst düzey isimden flaş sözler: Her ihtimal gerçekleşebilir

İsrail- Hamas çatışmasının 11'inci gününde İran Dışişleri Bakanı'ndan flaş açıklamalar geldi. Bakan Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Çocuk katili İsrail rejiminin Gazze'deki sivillere karşı işlediği savaş suçlarının devam etmesi durumunda direniş cephesi önümüzdeki saatlerde önleyici eylem gerçekleştirebilir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan çok sert açıklama! İran, İsrail- Filistin savaşına girecek mi? Üst düzey isimden flaş sözler: Her ihtimal gerçekleşebilir

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu. Bakan Abdullahiyan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam etmesi halinde bölgede yeni savaş cephelerinin açılacağını ve savaşın büyüyebileceğini vurgulayarak, “Çocuk katili İsrail rejiminin Gazze'deki sivillere karşı işlediği savaş suçlarının devam etmesi durumunda direniş cephesi önümüzdeki saatlerde önleyici eylem gerçekleştirebilir” şeklinde konuştu.

İRAN SAVAŞA GİRECEK Mİ?

İran’ın savaşa müdahil olup olmayacağına ilişkin konuşan Abdullahiyan, her ihtimalin gerçekleşebileceğini, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına hiçbir ülkenin kayıtsız kalamayacağını ifade etti. Abdullahiyan, “Örneğin Siyonist rejim ile normalleşme sürecinde olan Suudi Arabistan’ın son gelişmelerin ardından bu konuda daha makul bir pozisyon aldığını görüyoruz” dedi.

SAVAŞ BÜYÜRSE DİRENİŞ GRUPLARI MÜDAHİL OLUR

Bölgede direniş güçleri olarak adlandırılan gruplar arasında sadece Lübnan Hizbullah'ının olmadığını belirten Abdullahiyan, savaşın büyümesi ve genişlemesi durumunda birçok direniş grubunun duruma müdahil olabileceğini ve İsrail sınırlarının değişebileceği uyarısında bulundu. Abdullahiyan, “Direniş, düşmana karşı uzun vadeli savaşlar yapma kapasitesine sahiptir” ifadelerini kullandı.

SİYONİSTLERİ KENDİ EVİNDE DURDURMALIYIZ

Gazze’nin savunulması ve İsrail ile mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Abdullahiyan, “Eğer bugün Gazze’yi savunmazsak yarın kendi hastanelerimiz Siyonist rejim tarafından fosfor bombaları ile hedef alınabilir. Bu nedenle bizim için en iyi seçenek, Siyonistleri kendi evlerinde durdurabilmektir. ABD yönetimi bize mesaj gönderiyor ve mesajında soğukkanlı kalmamızı istiyorlar. Biz savaşın büyümesini istemiyoruz. Ancak ABD’nin istediği soğukkanlılık tek taraflı olamaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin