İran medyasının Türkiye ve Erdoğan yorumu

Anadolu Ajansı, İran medyasında son dönemde Türkiye ve özellikle Erdoğan aleyhinde yoğun bir kampanya gözlendiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
İran medyasının Türkiye ve Erdoğan yorumu

Anadolu Ajansı'nın kullanıcılarına servis ettiği haberde İran medyasının Türkiye'ye yönelik karalaması kampanyası yürüttüğünü yazdı.



Ajans, "İran medyasında son dönemde Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yoğun bir kampanya gözleniyor. İran yönetiminin izni ve bilgisi dahilinde süren yayınlarda, bölgesel ve uluslararası kamuoyunda Türk yöneticiler ve Türkiye'nin dış politikasına ilişkin olumsuz bir algı yerleştirilmeye çalışılıyor." diye yazdı.



İran medyasının Türkiye ve Erdoğan yorumu"TÜRKİYE DAEŞ'İ DESTEKLİYOR"



Anadolu Ajansı haberinde "İran Haber Ajansı İRNA'nın, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı mücadelesinin ciddi olmadığını ve sorgulanması gerektiğini savundu. IRNA'nın 27 Temmuz 2015 tarihli analiz haberinde de Türkiye'nin Suriye rejimine karşı terör örgütü DAEŞ'e alan açtığı suçlaması yöneltildi. Aynı ajansın Türkiye'nin düzenlediği sınır ötesi terör operasyonlarını konu alan 28 Temmuz 2015 tarihli bir diğer analiz haberinde, Türkiye'nin DAEŞ militanlarını desteklediği ancak son zamanlarda bu destekten vazgeçtiği için örgütün kontrolden çıkarak Türk topraklarında saldırılar düzenlediği iddia edildi." ifadesine yer verdi.





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin