İran kaptanı Ehsan Hajsafi protestoculara destek verdi: Ülkemizde halkımızın mutlu olmadığını kabul etmeliyiz

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ilk maçına bugün çıkacak olan İran Milli Takımı'nın kaptanı Ehsan Hajsafi, Masha Amini protestoları hakkında açıklama yaptı. Basın toplantısında konuşan Ehsan Hajsafi, siyasi krizin kendilerini de kaygılandırdığını söyleyerek, "Ülkemizde halkımızın mutlu olmadığını kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini sundu.

Google Haberlere Abone ol
İran kaptanı Ehsan Hajsafi protestoculara destek verdi: Ülkemizde halkımızın mutlu olmadığını kabul etmeliyiz

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ilk maçına bugün çıkacak olan İran Milli Takımı'nın kaptanı Ehsan Hajsafi, Masha Amini protestoları hakkında açıklama yaptı. Basın toplantısında konuşan Ehsan Hajsafi, siyasi krizin kendilerini de kaygılandırdığını söyleyerek, "Ülkemizde halkımızın mutlu olmadığını kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini sundu. Kaptan Hajsafi, "değışim" çağrısı yaptı. 

Yunanistan'ın AEK takımında forma giyen Ehsan Hajsafi, bugün oynanacak İngiltere maçı öncesi basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. BBC Türkçe'de yer alan habere göre  Dünya Kupası ilk maçı öncesi konuşan Hajsafi, İran'daki siyasi krizin kendilerini de endişelendirdiğini vurguladı. "Ülkemizde koşulların doğru, halkımızın da mutlu olmadığını kabul etmeliyiz" ifadelerini kullanan Hajsafi, protestolarda yakınlarını kaybeden tüm ailelere taziyelerini sundu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Dünya Kupası öncesi İran'ın turnuvadan ihraç edilmesi çağrıları yapılmıştı. İran Boks Federasyonu Başkanı Hossein Soori de ülkesindeki protsto gösterilerinin aşırı güç kullanılarak bastırılması nedeniyle bir turnuva için gittiği İspanya'dan ülkesine geri dönmeyeceğini açıklamıştı.

PROTESTOLARDA SON DURUM

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin, 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. Resmi kaynaklardan olaylarda sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmiyor.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise önceki gün yaptığı açıklamada, gösterilerde 342 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran medyasına yansıyan haberlere göre, gösteriler sırasında 50'den fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Son olarak dün akşam Meşhed ve Senendec kentlerindeki gösteriler sırasında biri yarbay 3 güvenlik görevlisinin bıçaklı saldırı sonucu öldüğü açıklanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin