İngiltere'de tarihi gün: Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni başladı! Dünya bugün için nefesini tuttu. Kral 3. Charles'ın tacı takıldı

 İngiltere Kralı 3. Charles'ın Westminster Abbey Kilisesi'ndeki taç giyme töreni başladı. İngiltere Kralı Charles ve eşi Camilla'nın, yerel saatle 10.20'de, askerlerin de yer aldığı kortejle başkent Londra'daki ikametgahı Buckingham Sarayı'ndan ayrılmasıyla başlayan geçit töreni, Westminster Abbey Kilisesi'nde tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de tarihi gün: Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni başladı! Dünya bugün için nefesini tuttu. Kral 3. Charles'ın tacı takıldı

Taç giyme töreninin düzenleneceği kiliseye doğru yapılan 40 dakikalık kortej, yaklaşık 3 kilometrelik bir rotayı takip etti.

Buckingham Sarayı karşısındaki meşhur The Mall Caddesi'nden yürüyen kortej, Trafalgar Meydanı'na ulaştıktan sonra Başbakanlık ve birçok bakanlığın bulunduğu Whitehall Caddesi'ne döndü.

Bu caddenin sonunda Parlamento Meydanı'na ulaşan kortej, buradan törenin yapılacağı Westminster Abbey Kilisesi'ne yönelirken, Kral'a taç giyme töreninde eşlik edecek aile üyeleri ve görevliler de o sırada kiliseden içeri girdi.

Kral Charles, kraliyet ailesi üyeleri ve görevlilere, İngiliz ordusu ile İngiliz Milletler Topluluğuna üye ülkelerin askerlerinden oluşan 1400 kişilik tören alayı eşlik etti.

Kortejin sona ermesiyle Tarihi Westminster Abbey Kilisesi'ndeki dini tören, yerel saatle 11.00'de başladı.

Törene, Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak ediyor.

Kral Charles'ın taç giyme töreninin ardından Kraliçe Camilla'nın da taç giymesiyle sona erecek seremoni sonrası, Buckingham Sarayı'na dönüş başlayacak. Kiliseye 1400 kişiyle gelen Kral, saraya 4 bin askerle dönecek.

Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 2 bin 200 davetlinin katılacağı dini törenin ardından Buckingham Sarayı'na geri dönecek olan Kral ve Kraliçe, saat 14.30'da balkona çıkarak halkı selamlayacak.

ULUSLARASI KONUKLAR YERLERİNİ ALDI

Westminster Abbey'e daha üst düzey politikacılar geldi. Bunlar arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD iklim elçisi John Kerry ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska da vardı.

Charles ve Camilla, Westminster Abbey için Diamond Jubilee State Coach'ta Buckingham Sarayı'ndan ayrıldı.

Araba, Windsor Grileri olarak adlandırılan altı at tarafından çekildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve eşi Hümeyra Şahin Oktay, Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine katıldı.

Oktay ve eşi, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Westminster Abbey Kilisesi'ndeki taç giyme töreninde Türkiye'yi temsilen yer aldı.

Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine Kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından devlet başkanları, ünlü isimler ve hayır kurumu temsilcileri olmak üzere 2 bin 200'den fazla davetli iştirak etti.

TAÇ GİYME YEMİNİ EDİLDİ

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, Kral III. Charles'ı taç giyme yemini etmeye çağırdı.

Bu, törenin yasal olarak gerekli olan tek kısmı.

Anglikan Kilisesi'nin baş din adamı tarafından, saltanatı sırasında İngiltere yasalarına ve Kilisesi'ne saygı gösterip göstermeyeceği sorulduğunda, hükümdar bu sözleri "yerine getireceğine ve tutacağına" söz verdi. Charles daha sonra yemini imzaladı.

GÖZALTILAR VAR

İngiltere'de Kral 3. Charles’ın taç giyme törenini protesto eden monarşi karşıtı "Cumhuriyet" hareketinin lideri Graham Smith gözaltına alındı.

 KRAL 3. CHARLES'IN TACI TAKILDI

Başpiskopos, geleneksel olarak sadece taç giyme törenleri için kullanılan Edward tacını Charles'a takdim etti.

Fanfare patlamaları eylemi duyurdu, selam atışları ülke çapında ve İngiliz Donanması'nın gemilerinde ateşlendi.

Saf altından yapılmış mevcut taç Kral II. Charles için yaptırılmıştır. Adaşı III. Charles, onları giyen yedinci hükümdar olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin