İktisatçı Mahfi Eğilmez enflasyonu yenmenin tek yolu olduğunu açıkladı: Faiz silahını çekmek

TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verilerine göre Türkiye'de enflasyon yüzde 80'lere dayandı. İktisatçı Mahfi Eğilmez sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda enflasyonun sadece faizin yukarı çekilmesiyle durdurulabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İktisatçı Mahfi Eğilmez enflasyonu yenmenin tek yolu olduğunu açıkladı: Faiz silahını çekmek

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle halk ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşıyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabı üzerinden enflasyonun nasıl düşürülebileceğine dair bir paylaşımda bulundu. 

Mahfi Eğilmez sosyal medyada yaptığı paylaşımda Türkiye'nin ekonomi konusunda içinde bulunduğu açmaza dikkat çekti. Enflasyonun ancak faizin yukarı çekilmesiyle durdurulabileceğini ancak o durumda da büyüme hızının düşeceğini belirten iktisatçı Mahfi Eğilmez, ikisini aynı anda iyileştirmenin ancak beklentileri düzeltmekle mümkün olduğunu ifade etti.

DURDURMANIN TEK YOLU FAİZ

Eğilmez "Enflasyona, peşinden koşarak yetişemezsiniz. Onu durdurmanın tek yolu faiz silahını çekmektir. O zaman da büyüme hızınız düşer. Ekonomide her karar bir göstergeyi düzeltirken bir göstergeyi bozar. hepsinin aynı anda düzelmesi ancak beklentilerin düzelmesiyle mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin