İki gazeteci daha savaşta öldü!

Suriye'de Yara Abbas keskin nişancı tarafından, Pakistan'da Ahmed Ali Joiya ise sokakta uğradığı saldırı sonucunda öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
İki gazeteci daha savaşta öldü!

Suriye devlet televizyonu al-Ekhbariya muhabiri Yara Abbas Dabaa Askeri Havaalanı yakınlarında, Pakistanlı gazeteci Ahmed Ali Joiya öldürüldü.



27 Mayıs’ta Suriye Lübnan sınırındaki Dabaa Askeri Havaalanı yakınlarında keskin nişancı tarafından öldürüldü. Beşar Esad’a bağlı SANA haber ajansı 26 yaşındaki Abbas’ın muhaliflere bağlı keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü söylerken Global Post Esad yanlısı güçlerin bölgeyi yeniden ele geçirmeye çalıştığı sırada öldürüldüğünü yazdı. 



Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, Yara Abbas'la birlikte İhbariye televizyonu ekibinin birçok üyesinin de yaralandığını duyurdu. 



Pakistanlı gazeteci Ahmed Ali Joiya da 24 Mayıs’ta Punjab’daki Bahawalnagar köy pazarına giderken sokakta silahlı saldırıya uğradı. Joiya’nın öldüğü saldırıda bir sokak satıcısı da ölürken, bir satıcı da yaralandı. Yerel gazeteler, Joiya'nın Makbul olarak da bilinen Kooli Sasi’den tehditler aldığını ve öldürüldüğü sırada da bir soruşturma için polise yardım ettiğini yazdı. 



Abbas ve Joiya’nın ölümleriyle Ocak ayından beri öldürülen gazetecilerin sayısı Press Emblem Campaign (PEC) verilerine göre 51’e yükseldi. (Bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin