'İfade özgürlüğü için kara bir gün'

Ulusal Af Örgütü Fransa'da mizah dergisine yapılan silahlı saldırıyı "ifade özgürlüğü için kara bir gün" açıklaması ile kınadı.

Google Haberlere Abone ol
'İfade özgürlüğü için kara bir gün'

Fransa'nın başkenti Paris'te 12 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının bulunduğu saldırının ardından açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü "Bu sabah Charlie Hebdo gazetesinin Paris ofisine yapılan silahlı saldırı aynı zamanda ifade özgürlüğüne yönelik kan donduran bir saldırıdır" dedi. 



Saldırıyı ifade özgürlüğü için kara bir gün olarak nitelendiren Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü Murat Çekiç açıklamasında, "Ama her şeyin ötesinde, bu saldırı korkunç bir insanlık trajedisidir. Bu vahşetin amacı gazetecileri öldürmek, ifade özgürlüğünü bastırmak ve korku tohumları ekmektir. Kesinlikle kınanmalı ve Fransa yetkilileri saldırının tüm sorumluların adalet önüne çıkarılarak adil bir biçimde yargılanmasını sağlamalıdır. Tehdit altındaki gazeteciler korunmalı ve böylesine ölümcül bir şiddetin korkusunu yaşamadan işlerini yapabilmelidir. Uluslararası Af Örgütü'ne göre ifade özgürlüğü, kimi zaman kırıcı veya tahkir olarak algılanabilecek görüşlerde dahil olmak üzere, tüm görüşleri kapsar. Uluslararası Af Örgütü gelişmeleri ve Fransa hükümetinin yaklaşımını izlemeye devam edecek" ifadelerine yer verdi.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin