İçişleri Bakanlığı'nın İBB hakkında başlattığı teftişe HDP'den tepki geldi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında başlattığı 'terör teftişi' hakkında, "Çifte yenilgi aldığınız İstanbul halkları, büyük demokrasi ittifakı ile sizi tarihin çöplüğüne gönderecektir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanlığı'nın İBB hakkında başlattığı teftişe HDP'den tepki geldi

Partisinin grup toplantısında konuşan Buldan, "PKK’nın HDP sureti kesinlikle kapatılmalıdır. HDP, demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye’ye çevrilmiş kanlı silahtır" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Buldan,"Demokrasinin yüz akı olan HDP'ye kimsenin laf söyleme hakkı da haddi de yoktur. HDP bu ülkenin de bu ülkenin halklarının da bu ülkenin demokrasinin de yüz akıdır. Bu ülkede bir yüz karası varsa o da sizin zihniyetinizdir, bakış açınızdır" diye konuştu. 

Buldan, HDP’nin İstanbul’un Bahçelievler’deki merkezine yönelik saldırı girişiminde bulunan Muhammed Eren Sütçü serbest bırakılması hakkında da, "Ağzını açan vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması için uğraşan AKP yargısı, tetikçilere dokunulmazlık ve cezasızlık zırhı kazandırmaktadır" değerlendirmesini yaptı. 

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında başlattığı 'terör teftişi' hakkında ise şeyle konuştu:

Yolsuzluk, hırsızlık, yalan, talan döneminizi bitirecek bir halk var. 31 Mart bir başlangıçlı, arkası daha büyük gelecek. Çifte yenilgi aldığınız İstanbul halkları, büyük demokrasi ittifakı ile sizi tarihin çöplüğüne gönderecektir. İstanbul faşizminize de demokrasi kumpaslarınız da geçit vermeyecektir. Suçlu arıyorsanız suçlularla fotoğraf albümünüze ve aynaya bakarsanız suçluları orada göreceksiniz. 20 Aralık akşamı yurttaşa büyük tuzak kurdular. MB bir gecede tam 8 milyar dolar sattı. Bir de utanmadan halkın dövizlerini bozdurduğunu söylediler, bir kez daha yalan söylediler. Doları yükselten, satan ve düşük fiyattan toplayan yine kendi vurguncuları oldu.

Bunların dertleri doları enflasyonu düşürmek değil, tek dertleri iktidarlarının düşmesini engellemektir. Bu yüzden suç işlemekten geri durmuyorlar. Yurttaşlara yönelik 2. büyük pusuyu da 31 Aralık gecesi kurdular. AKP'nin 17-25 Aralık geleneğinin yeni adı 20-31 Aralık vurgunları olmuştur. Bir yıl içinde iğneden ipliğe her şeye yüzde yüz zam yapıldı. AKP'nin ampulü sebeptir, elektrik zammı sonuçtur. Bu iktidar halkın ekonomisine çöken, sadece vergi ve zam üreten bir canavara dönüştü. Sarayın yalan makinesi TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 36 olarak açıkladı. Tabii ki gerçek enflasyonu yansıtmıyor. TÜİK rakamlarda sahtecilik suçunu işlemeye devam ediyor. ENAG, yüzde 82 olarak açıkladı. Mutfaklardaki gerçek budur. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin