İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'nun terör soruşturmasına ilişkin sözlerine jet yanıt!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane'deki açıklamalarına yanıt verdi. Bakan Soylu, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir. Bunların kayıtları var. 29 tanesini karşı taraf, 11'ini ben aramışım. Bu olur bunlar normaldir. Peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'nun terör soruşturmasına ilişkin sözlerine jet yanıt!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içindeki terörist sayısını açıkladı. Bakan Soylu, "Yurt içinde terörist sayısı 120’nin altına inmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kaçak göçle mücadelede 2022 yılında toplam 285 bin 27 düzensiz göçmen ve 8 bin 980 organizatör yakalanmıştır.

Sinan Ateş'in ölümü

Soruşturma Ankara Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Tetiği çekenden başka bir kişi daha aranıyor. 3 kişi arıyorduk, 2 kişiye düştü. Sosyal medya dedikoduları ve tezviratları ile adım atmak soruşturmayı selamete getirmez.

Buradan siyaset üretmeye çalışmak soruşturmayı selamete getirmez. Araştırmalar, soruşturmalar, kamuoyu bilgilendirilerek devam edecektir.

Soylu ve İmamoğlu'nun telefonla konuşması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu ile telefon görüşmesine ilişkin, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir." dedi. 

Bakanlığın İBB raporu

İçişleri bakanlığı'nın İBB'ye yönelik terör soruşturması raporuna da değinen Soylu şunları söyledi:

15 Temmuz sonrası FETÖ dahil kamudan DHKPC dahil terörle iltisaklı atıldı mı. Atıldı. Ben kafama göre seni buldum böyle bir mantık yok. Komisyonlar oluştu. Komisyon dedi ki biz bunları terörle iltisaklı gördük.

Selpakla beraber yüzlerini siler dururlar. Yalan adamı terletir. 

Geçen sene Özgür Özel'in sorduğu soru üzerine, dedik ki terörle iltisaklı gözüküyor. Müfettiş görevlendirdik, müfettiş işin 11 ayda bitirdi. Dosyayı tanzim ettiler. Yargıya gönderdiler. Bundan sonrası yargının işi. Senin de teftiş kurulun var. İncelemeni yaparsın. Yaptığı açıklamalarından hiçbirinde ben terör örgütüyle iltisaklıları almadım demiyor. Aldım ama sorun bakalım niye aldım diyor. 

Öyle bir açıklama yapılıyor ki, ben İBB'nin önüne sandalye atacağım acaba bugün İmamoğlu kimi işe almış... Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş. Geçmiş dönemde niçin olmuş, olmamış. 2 kişiyi attım diyorsun demek ki yetkin var. Sorumuz şu niye işe aldın. 

Devlet bunu takip etmek zorundadır. Bazı insanlar işlerini yönetirlerken tepeden yönetirler. Güvenlik araştırması nedir biliyor musunuz? İlgili kurum sorar bu adamla ilgili güvenlik soruşturması var mıdır? Yanıt gelir, kurum alır ya da almaz. Bunlar sorgusuz sualsiz işe alıyorlar. Sonra da bana atsaydın diyorlar. Benim böyle bir yetkim yok. Soruşturma bitmeden neden işten atayım.Sorumluluk işe alandadır. Değer ailelerini, değer ailesi PKK'nın dağ kadrosuna katılanların yakınlarını istihdam sağlama noktasına gidilmesidir. Neyse selpaksız anlattım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin