İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram tatilinde kazada ölen sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüşlerin yaşandığı Bolu geçişinde, trafik denetimine katıldı. Bakan Soylu, "2018 yılında 9-10 günlük bir bayram tatilinde trafik kazalarında ölen vatandaşlarımızın toplamı 148 idi, şu anda şu saate kadar aldığımız rakam 64. Bugün süreç bitecek, inşallah kazayla karşıya kalmayız" dedi

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram tatilinde kazada ölen sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatili sonrası yoğunluk yaşanan İstanbul-Bolu güzergahında helikopterle havadan trafik denetimi yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, son 10 yıldaki bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarına değinerek, "Özellikle ölüm sayısında hayatını kaybedenlerin sayısı ortalama 15 iken şu anda günde ortalama 7. 2018 yılında 9-10 günlük bir bayram tatilinde trafik kazalarında ölen vatandaşlarımızın toplamı 148 idi, şu anda şu saate kadar aldığımız rakam 64. Bugün süreç bitecek, inşallah kazayla karşıya kalmayız. Neredeyse yarıdan daha aşağıya, 3'te birlik bölüme yakın ölümlü can kaybıyla karşı karşıya kaldığımız trafik kazaları oldu" diye konuştu. 


GEÇEN YIL 900 BİN KİŞİ GEÇTİ, BU YIL 1,5 MİLYON 
Soylu, Bolu'dan Anadolu'ya ve İstanbul istikametine geçen araç sayısının önceki bayram tatillerinde 900 bin seviyesindeyken gece 12 itibarıyla bu rakamın 1 milyon 500 bini geçtiğini ifade etti. Soylu, geçmiş bayram tatillerine oranla yüzde 50'nin üzerinde bir trafik yoğunluğu artışı olmasına karşın trafik kazalarında da ciddi bir azalmanın olduğunu belirtti. Bakan Soylu, "Şu ana kadar 6 yaya ölümü var. Motosiklet kazaları bizim için önemliydi, şu ana kadar da 8 motosiklet kazasından ölen vatandaşımız var. Aslında kritik noktalarımızı belirledik. Türkiye'de kaza kara noktası olarak belirlediğimiz 20 nokta var. Allah'a hamdolsun şu ana kadar bu 20 noktada ölümlü kaza söz konusu değil. Bu da bizim açımızdan önemli" dedi.

'EMNİYET KEMERİ TAKMA ORANI YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE' 
Bakan Soylu, Türkiye’nin trafik standartlarının yükseldiğini belirterek, "Özelikle emniyet kemeri konusunda bu bayramda da yaptığımız denetimlerde otoyollarda, otobanlarda ve şehirlerarası yollarda yüzde 90’ın üzerinde bir emniyet kemeri takma alışkanlığının geliştiğini büyük bir sorumlulukla ifade etmek istiyorum. Bu nedenle de vatandaşımıza teşekkür etmek isterim şehir içerisinde oran yüzde 80’ler civarında inşallah onu da hem denetimlerimizle, hem eğitimlerle hem de rehberlikle beraber arttıracağız." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin