'HÜSEYİN ÇELİK'TEN İYİ DİZİ ANALİSTİ OLUR'

Ali Eyüboğlu, Kılıçdaroğlu'nu dizi karakterlerine benzeten AKP sözcüsü Hüseyin Çelik’i dizi analistliğinde başarılı buldu...

Google Haberlere Abone ol
'HÜSEYİN ÇELİK'TEN İYİ DİZİ ANALİSTİ OLUR'

Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde


ÇELİK GİBİ BİR DİZİ ANALİSTİ!
40 yıl düşünsem, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘Bizimkiler’ dizisindeki ‘Cemil’e benzetmek gelmezdi aklıma.
Ama AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in aklına geldi ve şöyle dedi: “‘Bizimkiler’ dizisinde Cemil vardı. ‘Benim adım Cemil’ derdi durmadan. ‘Benim adım Kemal, benim adım Cemil’ ile kimse bir şey çözememiştir.”
‘Bizimkiler’ izlediğim bir diziydi, ama biteli yıllar oldu. Dizi bitti ve yıllar içinde dizideki karakterler de hafızamdan silinip gitti.
Çelik’teki hafıza sanki ‘çelik gibi.’
Çelik, ‘Bizimkiler’in ‘Cemil’ini yıllarca hafızasında tuttu ve Kılıçdaroğlu “Benim adım Kemal” deyince hemen onun yanına yerleştirdi!
Hüseyin Çelik’in dizi karakter analizi sadece ‘Cemil’le sınırlı değil.
Çelik, Kılıçdaroğlu’nu Birol Güven’in yıllar sonra yeniden ekrana taşıdığı ‘Çocuklar Duymasın’daki tiplerle de özdeşleştirdi. İşte Çelik’in bu konuda söyledikleri:
“Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu (CHP’nin bedelli askerlik ve aile sigortası gibi seçim vaatlerini kastediyor) bazı dizilerdeki karakterlere benziyor. Eğer işsiz kalırsa dizi yapımcılarına sesleniyorum. Bu yönüyle iyi bir karakter oyuncusu olur. Çaycı Hüseyin ve arkadaşı. İkisi de bir baltaya sap olamamış. Kendilerine teklif edilen her işe ‘bizim işimiz’ diyor. Bir de orada ‘Seyyar Tayyar’ var. Ne söyleseler ‘Ben icat ettim’ diyor. ‘Askerlik meselesi bizim işimiz’ diyor. ‘Emeklilerin   sorunu bizim işimiz’ diyor. Peki nasıl çözeceksin?”
Meslekleri ‘televizyon eleştirmenliği’ olanlara, “Hangi siyasetçiyi, hangi dizi karakteriyle özdeşleştirirsiniz?” diye sorulsa, eminim hiçbiri bu soruya, Çelik kadar analitik bir yanıt veremezdi.
Çelik’ten iyi dizi analisti olur dememin sebebi de bu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin