huner; "neo-soul'u bizim kültürümüze entegre etmek zor ama tutkunuzsa imkansız değil."

Lokal R&B sahnesinin yükselen ismi huner, neo-soul janrasını Türkçe sözlerle ve caz harmonileriyle birleştirdiği yeni çalışması “bencil”i  yayınlandı. Sanatçı yeni çalışmasını şu sözlerle tarif ediyor; "Evet neo-soul bizim kültürümüze uzakta ama tutkunuzsa imkansız değil.

huner; "neo-soul'u bizim kültürümüze entegre etmek zor ama tutkunuzsa imkansız değil."

"ben kül oldum" ile daha slow ve derin başladığı 2023 yılını heyecan verici bir müzikal enerjiyle sürdüren sanatçı yeni çalışmasını şu sözlerle tarif ediyor;  

“Evet neo-soul bizim kültürümüze uzakta, evet dinleyici dinlerken hangi janrada dinlediğini bile çözemiyor. temelleri amerika’da atılan bu tarzı Türk diline ve ezgisine uyumlandırmak gerçekten zor ama tutkunuzsa imkansız değil. huner’in de tutkusu çocukluğundan beri dinleyerek büyüdüğü r&b, soul ve neo-soul janralarında şarkılar üretmek ve eserlerini dinleyicileriyle paylaşmak.”

huner; "neo-soul'u bizim kültürümüze entegre etmek zor ama tutkunuzsa imkansız değil."

Toksik bir ilişkinin akabindeki ayrılığı ve pişmanlıkları konu alan “bencil”in söz ve müziği huner’e ait. Parçanın düzenlemesini ise hem Türkiye hem de İngiltere R&B sahnesinin önde gelen prodüktörlerinden; ENNY, Kadeem Tyrel ve Omar gibi dünya yıldızlarıyla iş birliği yapan Baker Aaron üstleniyor.

Neo-soul tarzını daha önce yerli müzik piyasamızda görülmeyen bir noktaya taşıyan “bencil”; groove müziğin ikonik temsilcileri FKJ, Masego, D’Angelo, Erkyah Badu gibi kıymetli müzisyenlere de saygı duruşunda bulunuyor.

huner; "neo-soul'u bizim kültürümüze entegre etmek zor ama tutkunuzsa imkansız değil." - Resim : 2

 

 

Etiketler huner bencil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin