'Herkül' Antalya'yı selamlıyor

George Frideric Handel'in eseri 'Herkül' operası, Antalya'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Google Haberlere Abone ol
'Herkül' Antalya'yı selamlıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Alman klasik batı müziği bestecisi George Frideric Handel'in eseri 'Herkül' operasının prömiyerini gerçekleştirecek.



Eserin rejisörü Mehmet Ergüven, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Alman besteci Handel'in eseri 'Herkül' operasını İngilizce olarak Antalya'da sahneleyeceklerini bildirdi. ANTDOB'un henüz genç olmasına rağmen ilklere imza atan iyi bir kadroya sahip olduğuna değinen Ergüven, eseri Antalyalı sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.



Eserde aksiyondan çok, insanların ruh dünyasına seslendiklerini belirten Ergüven, eserde koroya ağırlık verildiğini söyledi. Ergüven, "Herkül operası Türkiye'nin batıya açılmasının temel taşlarından bir tanesidir. Çağdaş dünyaya açılan kapı opera binalarıdır. Biz buradan dünyaya açılıyoruz" dedi.



Ergüven, yurt dışına kaçırılan ve uzun çabaların ardından Türkiye'ye getirilen 'Yorgun Herakles' heykelinin ardından böyle bir eseri Türkiye'de sahnelemek istediklerine işaret etti. Türkiye'de bugüne kadar oynanan Handel opera sayısının altı olduğunu, beşinin kendileri tarafından sahnelendiğini anlatan Ergüven, sanata ve kültüre daha çok önem verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.



'Herkül' operası 6 Mayıs'ta Haşim İşçan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. AA


Etiketler herkül opera antalya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin