Herkes geceleri bunu yapmaya başladı! Depremin yan etkileri görülmeye başlandı. Yüzde 30 artış var. Herkes bundan şikayetçi

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler hepimizin hayatını eskiye dönemeyecek biçimde değiştirdi. Depremin verdiği hasar uzun vadede sağlık problemleri olarak da görülmeye başladı. Gece yatarken dişlerini sıkmaktan şikayetçi olan insan sayısında yüzde 30a varan artış kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Herkes geceleri bunu yapmaya başladı! Depremin yan etkileri görülmeye başlandı. Yüzde 30 artış var. Herkes bundan şikayetçi

Tıpta "Bruksizm" olarak bilinen diş sıkma kimi insanlarda günün her saatinde olsa dahi çoğunlukla uykuda yaşanan bir sorun. Bunun sonucunda birçok insan sabahları dişlerindeki veya diş etlerinde bir ağrıyla uyanıyor.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu sorundan muzdarip insan sayısında ciddi artış olduğu ifade ediliyor.

Diş sıkmanın "halk sağlığı sorununa" dönüşüp dönüşmediğini konunun uzmanlar cevapladı.

Independentturkish haberine göre, protetik diş tedavisi uzmanı Prof. Dr. Hanefi Kurt, diş sıkma şikayetiyle başvuranların oranında depremden sonra yüzde 30 oranında bir artış olduğunu gözlemlediklerini belirtti. 

"Haftada 40 hasta bakıyorsam bunların neredeyse 30'u eklem hastası" diyen Kurt, "Bunların da çoğu diş sıkma şikayetiyle geliyor" dedi.  

Hastalarına "Önceden bu sorununuz var mıydı? Ne zaman tetiklendi" diye sorduğuna "Depremden sonra daha çok sıkmaya başladım" cevabını aldığını dile getiren Kurt, "Hem diş sıkmayı tedavi eden hem de bundan kendisi de muzdarip olan biri olarak söyleyebilirim ki bir artış var" diye konuştu.

Kurt'un verdiği bilgilere göre diş sıkma rahatsızlığı özellikle pandemiden sonra daha fazla görüldü. Bilimsel araştırmalar da bunu gösteriyor. Eklem rahatsızlıklarının en önemli nedeni de diş sıkma. Pandemiden sonra ekonomik kriz biraz daha tetikledi. Üstüne bir de bu deprem endişeleri tetikledi. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için bu çok daha etkili.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin