'HDP'ye Bakanlık verilebilir' diyen CHP'li Gürsel Tekin'den tv100 canlı yayınında yeni açıklama

CHP'li Gürsel Tekin, tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'na katılarak 'HDP'ye Bakanlık verilebilir' sözlerine açıklık getirdi. Tekin kendisini özgürlük ve demokrat olarak tanımlayarak, HDP'ye Anayasa'nın izin verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'HDP'ye Bakanlık verilebilir' diyen CHP'li Gürsel Tekin'den tv100 canlı yayınında yeni açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM'deki başkanvekillikleri seçimlerini hatırlattarak artık ikiyüzlülüğün bıraklması gerektiğini söyledi.

CHP'li Tekin kedisine tepki gösteren İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ve Müsavat Dervişoğlu'nun tepkilerine cevap verdi. Tekin, "İYİ Partili arkadaşlarımızın sözlerini anlamakta zorluk çektim." ifadelerini kullandı. Tekin HDP'nin ayrı bir ittifak yol yürüdüğünü herkesin bildiğini iddia etti.

Tekin sözlerinin cımbızlandığını öne sürdü.

İşte Tekin'in o açıklaması:

"Sayın Akşener’e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demek had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana tek had bildirecek insan CHP’nin kurumsal Genel Başkanı’dır. Eğer sorununuz milyonlarca seçmeni Cumhur İttifakı’na sevk etmekse bu başka bir şey." diyen Gürsel Tekin şunları söyledi:

 

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Taju Özcan'ın, “HDP’ye bakanlık verilebilir”ne demek. HDP,terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok?Bu söz en hafif tabirle aymazlıktır.Sözlerin parti adına bağlayıcılığı yok biliyorum.Bu yüzden Partimizin yetkili kurullarının @gurseltekin34 ile ilgili gereğini yapmasını umuyorum." sözlerine Tekin şu cevabı verdi:

Şu anda o şahıs CHP'li değildir. Üyeliği askıya alınmıştır. Tedbirli disipline verildikten snra üyelik askıya alınır. Bir CHP'linin bana verdiği cevap değildir. Onu da ciddiye almıyorum. Ciddiye alınacak işler var, ciddiye alınmayacak işler var.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin