Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın adımı doları ateşlendirdi. İşte dolar, euro ve altın piyasasında son durum

Hazine Maliye Bakanlığı'ndan kritik bir açıklama geldi. Bakanlığın açıklaması piyasaların ateşini az da olsa söndürmüştü.. Dolar dizginlenmiş, euro ve altın düşüşe geçmişti. Hazine Bakanlığı "GES'ler (Gelire Endeksli Senetler) talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilebilecek. Talep toplama işlemleri ise 15 Haziran tarihinde başlayacak." açıklamasını yaptı. Dolar tekrar kritik eşiği aştı.

Google Haberlere Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın adımı doları ateşlendirdi. İşte dolar, euro ve altın piyasasında son durum

Hazine ve Maliye Bakanlığının Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde hızlı ve çözüm odaklı adımlar atılacağına yönelik açıklamasından sonra döviz kurlarında düşüş yaşandı.

Açıklamanın ardından dolar kuru, 17.28 TL'den 16.28 TL'ye kadar geriledi. Türkiye saati ile 21.10'da dolar kuru 16.94 TL seviyesinde bulunuyordu.

Euro ise 18.41 TL seviyesinden 17.85 TL'ye kadar düşmüştü. Türkiye saati ile 21.10'da euro kuru 18.12 üzerinde bulunuyordu. Öte yandan gram altın ise 1.008 TL'den alıcı buluyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının adımı belli oldu. GES'ler (Gelire Endeksli Senetler) talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilebilecek. Talep toplama işlemleri ise 15 Haziran tarihinde başlayacak. İhraç edilebilecek senetler 3 ayda bir kupon getirisi sağlayacak.

Bu açıklamanın ardından dolar kuru 23:16 itibariyle 17.15 liraya,  euro 18:30'a çıktı. Gram altın 1022 lirayı gördü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin