Hatay'ı sallayan ilan. Gören bir kez daha baktı. Depremzede hırsızlara böyle seslendi: Bana geri sat

Hatay'da yaşanan depremde enkaz altında kalan dükkanından eşyalarının çalındığını belirten Eyüp Özbek, iş yerinin camına "Sayın hırsız, ofisimden çaldığın malzemeleri bana geri sat" şeklinde bir yazı yazarak hırsıza seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'ı sallayan ilan. Gören bir kez daha baktı. Depremzede hırsızlara böyle seslendi: Bana geri sat

İşyerinde satmak için bulundurduğu medikal aletlerinden ofis malzemelerine, klimadan kombiye kadar tüm eşyaları çalınan işletme sahibi Eyüp Özbek, malzemelerini satın almak için hırsıza işletme camına yazdığı yazıyla seslendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkıma uğrayan Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde bir esnaf, işyerinden malzemelerini çalan hırsıza, cama yazdığı yazıyla seslendi.

HIRSIZLARIN HEDEFİ HALİNE GELDİ

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasarlı evlerini terk etmek zorunda kalan, iş yerlerine giremeyen vatandaşlar yaralarının sarılmasını beklerken, bu kez hırsızların hedefi haline geldi. Yardım götüren bazı araçlar durdurularak depremzedeler için sağlanan yardımlar yağmalandı, yine bazı ev ve işyerleri hırsızlar tarafından talan edildi. OHAL ilan edilen deprem bölgesinde hırsızlık ve yağma olaylarına karşı sıkı güvenlik önlemleri alınsa da, bu durum, fırsatçı hırsızları engellemedi. Çok sayıda hırsızlık zanlısı yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldı.

VİCDANSIZLIĞIN BÖYLESİ!

Deprem anında onlarca binanın yıkıldığı, yüzlerce can kaybının yaşandığı Hatay’ın merkez Antakya ilçesi Aksaray Mahallesi 75. Yıl Bulvarı’nda medikal malzemeleri satışı yapılan bir iş yeri de, hırsızların hedefi oldu.

Depremlerin ardından ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle iş yerindeki malzemeler ve demirbaşlarını alamayan işletme sahibi Eyüp Özbek (33), depremin ardından ikinci bir şok yaşadı. Gittiği İş yerindeki tüm eşyalarının çalındığını gören Eyüp Özbek, işletmesinin camına yazdığı yazıyla hırsıza seslendi.

Hatay'ı sallayan ilan. Gören bir kez daha baktı. Depremzede hırsızlara böyle seslendi: Bana geri sat - Resim : 2

‘ÇALDIĞIN MALZEMELERİ BANA GERİ SAT’

“Sayın hırsız, ofisimden çaldığın malzemeleri bana geri sat” notuyla hırsız veya hırsızlara çağrıda bulunan Eyüp Özbek, şu açıklamayı yaptı:

“Eşyalarımızın çalındığı iş yerine 2021 yılında taşındık. Daha önce Çekmece Mahallesi’nde ticari faaliyet gösteriyorduk. Depremden hemen sonra iş yerinme gittiğimde, AFAD yetkilileri ağır hasarlı olduğu için binaya girmemize izin vermedi. Ara sıra gidip iş yerini kontrol ediyordum. Ancak kısa süre önce gittiğimde iş yerinin talan edildiğini gördüm. 800 bin liraya yakın madikal malzemelerim, ofis eşyalarım, kombi, klima ve diğer bazı eşyalar çalınmış. Hatta boş çeklerimi de almışlar. Çalınan eşyalar yerine gelir, yıkılan binalar yapılır ama umudumuzu çaldılar. Bizi bu durum bir kez daha yıktı. Kardeşimin 1,5 milyon liralık stok malzemeleri, babanım satışını yaptığı tüpler, annemin butiğindeki giyim eşyaları da çalındı. Ben de bir umut çalınan eşyalarımı belki geri getirirler diye iş yerimin camına böyle bir not yazdım. Şimdi çaresizce eşim ve yeni doğan bebeğimizle bekliyoruz.”

Kaynak: Hatay Söz

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin