Hastaya yanlış kan verip ölümüne neden olan hemşireye hapis cezası

Kahramanmaraş'ta yanlış kan vererek Gülseren lkaya'nın ölümüne neden olan hemşire Abdullah Ölker, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hastaya yanlış kan verip ölümüne neden olan hemşireye hapis cezası

Kahramanmaraş'taki Elbistan Devlet Hastanesi'nde 27 Şubat 2020'de yoğun bakım servisinde tedavi gören Gülseren Alkaya'ya (67) hemşire Abdullah Ölker tarafından kan takıldı. Ancak bir süre sonra rahatsızlanan 6 çocuk annesi Gülseren Alkaya, yaşamını yitirdi.

Gülseren Alkaya'nın çocukları, kan grubu 0 Rh (+) olmasına rağmen A Rh (+) kan verildiği için annelerinin öldüğünü öne sürerek hemşire Abdullah Ölker'den şikayetçi oldu. Şikayetin ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturmada Abdullah Ölker hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Adli Tıp Kurumu da ölüme yanlış kan verilmesinin neden olduğunu tespit etti.

Abdullah Ölker, davanın karar duruşmasında, 10 yılı aşkın süredir hemşirelik yaptığını, yoğun bakım sertifikası olmamasına rağmen personel yetersizliği nedeniyle hastane tarafından burada çalıştırıldığını söyledi ve "Nasıl böyle bir yanlışlık olduğunu bilmiyorum" dedi.

Ölker'in 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 1 yıl 3 ay süreyle hemşirelik mesleğinden men edildi.

Mahkeme kararının ardından konuşan Akif Alkaya, hemşireye verilen cezanın kendilerini tatmin etmediğini, Kahramanmaraş İdare Mahkemesi'ne de Sağlık Bakanlığı aleyhine 250 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını söyledi. Ailenin avukatı Büşra Sönmez de sanığa verilen cezanın az olduğunu ve bilinçli taksirle öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini, bu nedenle de kararı istinafa taşıdıklarını belirtti (DHA)

Etiketler gündem hemşire
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin