Hasan Kılıç'ın ihtar cezası alması tartışma yarattı

PFDK, attığı golden sonra formasını çıkararak gözyaşları içerisinde trafik kazasında kaybettiği ağabeyinin fotoğrafını gösteren Hasan Kılıç'a ihtar cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Kılıç'ın ihtar cezası alması tartışma yarattı

TFF'nin bu hafta Disiplin Kurulu'na yaptığı sevklerden biri kamuoyunda tartışma yarattı. Samsunsporlu Hasan Kılıç, Ümraniyespor maçında penaltıdan takımının golünü attı.

Golden sonra duygusal anlar yaşayan 29 yaşındaki futbolcu, formasını çıkararak hayatını kaybeden ağabeyini anmak istedi. Kılıç, formasının içine "Unutulmadın, unutulmayacaksın canım abim" yazılı bir tişört giymişti.

Fakat futbol sahalarında tişörtle mesaj vermek "talimatlara aykırı hareket" sayıldığı için Hasan Kılıç, PFDK'ya sevk edildi. Sportif Ekipman Talimatı'nın 6/3 maddesi gereği hakkında işlem yapılan futbolcu için sosyal medya kullanıcıları Federasyonu topa tuttu.

Hasan Kılıç'ın duygularını yaşadığı için PFDK'ya sevk edilmesi çoğu kişi tarafından "vicdansızlık" olarak yorumlandı. 

PFDK'nın kararında, "YILPORT SAMSUNSPOR Kulübü sporcusu HASAN KILIÇ'ın, forma altına slogan içeren kıyafet giymesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına." ifadeleri kullanıldı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin