Hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunuyordu. Manisa'da bir DEAŞ mensubu yakalandı

Manisa'da gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, DEAŞ terör örgütü içinde canlı bomba eğitimi aldığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Bu kişi hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol
Hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunuyordu. Manisa'da bir DEAŞ mensubu yakalandı
Arşiv

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından Turgutlu’da düzenlenen operasyonda, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan yabancı uyruklu A.E.H. (42), gözaltına alındı. 

İşlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan A.E.H.’nin, DEAŞ silahlı terör örgütü içinde faaliyet yürüttüğü dönemde canlı bomba eylemi yapmak için eğitim aldığı öğrenildi.

DEAŞ ÖRGÜTÜ HAKKINDA

El Kaide ile bağlantılı bir örgüt olarak ortaya çıkan DEAŞ, 2013 yılında bağımsızlığını ilan etti ve özellikle 2014 yılında büyük toprak kazançları elde ederek Irak ve Suriye'de "İslam Devleti" adı altında kendi yönetimini ilan etti.

DEAŞ, radikal bir selefi İslamcı ideolojiye sahiptir ve kendi yorumlarına göre İslam'ı tam olarak yaşamayı hedefler. Örgüt, şiddet ve terör eylemleri yoluyla bu hedeflere ulaşmaya çalışırken, özellikle sivil halkı hedef almaktan çekinmemiştir. Birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanınmış ve uluslararası koalisyonlarla karşı mücadele edilmiştir.

DEAŞ'ın lideri Ebubekir el-Bağdadi, 2019 yılında ölü olarak rapor edildi. DEAŞ, özellikle sosyal medya ve interneti propaganda aracı olarak kullanarak yeni üyeler toplamış ve dünya genelinde birçok terör saldırısının arkasındaki güç olarak tanınmıştır. Ancak son yıllarda toprak kayıpları yaşamış ve zayıflamıştır.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin