Günde 1 kaşık tüketmeyen çok üzülecek: Her mutfakta var değerini kimse önemsemiyor. Faydalarını duyan sofrasından eksik etmeyecek

Baharatlar hem lezzetleriyle hem de sunduğu sağlık yararlarıyla mutfağımızda sıklıkla kullanılır. Ancak bazı baharatların faydası daha güçlü özelliklere sahiptir. Her mutfakta olan, kimi insanın tercih ettiği kimisinin ise tercih etmediği bu baharatın faydaları saymakla bitmiyor…

Günde 1 kaşık tüketmeyen çok üzülecek: Her mutfakta var değerini kimse önemsemiyor. Faydalarını duyan sofrasından eksik etmeyecek

Baharatlar, mutfağımızın vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Pek çok farklı çeşitte bulunan baharatların her birinin kendine özgü lezzeti ve faydası vardır.

Girdiği her yemeğe yakışan baharatlar, sağlığımız için bir dizi faydayı beraberinde getirir. Mutfakta en çok kullandığımız baharatlardan olan pul biber de bunlardan biridir.

Pul biber, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller ile dünyada en sık kullanılan baharatlar arasında yer alır. Özellikle güçlü C vitamini içermesi, bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Pul biberin bu faydalarını okuduktan sonra pek tercih etmeyen kişiler bile sofrasından eksik etmeyecek. İşte pul biberin mucizevi faydaları…

PUL BİBERİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Pul, biber sağlığımız için en önemli baharatlardan biridir. Hem lezzetiyle hem de sayısız faydasıyla sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir baharattır.

Pul biberin içerisinde ‘kapsaisin’ adı verilen bir madde bulunur. Yapılan araştırmalara göre bu madde, prostat kanseri riskini önemli ölçüde azaltır.

Pul biber metabolizmayı hızlandırarak etkili bir şekilde yağ yakımını sağlayan baharatlardan biridir. Pul biberin aynı zamanda iştah bastırıcı özelliği bulunur. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin favori baharatı olabilir.

Günde 1 kaşık tüketmeyen çok üzülecek: Her mutfakta var değerini kimse önemsemiyor. Faydalarını duyan sofrasından eksik etmeyecek

1 çay kaşığı pul biber yalnızca 6 kalori içerir. Pul biber içerisinde bol miktarda A, B-6, C, E ve K vitamini içerir. Aynı zamanda potasyum, demir ve magnezyum açısından zengindir.

Faydaları saymakla bitmeyen pul biber, soğuk kış aylarının en şifalı baharatlarından biridir. Boğaz ağrısı, grip ve nezle gibi soğuk algınlığı belirtilerini azaltmada rol oynar.

Burun tıkanıklığını açan pul biber ayrıca içerdiği anti-bakteriyel özellikleri sayesinde boğaz enfeksiyonlarını önemli ölçüde dindirir.

Pul biber içerisindeki kapsaisin hem eklem ağrılarını hafifletir hem de selülit oluşumunu tetikleyen bakterilerin gelişimini önler.

ÇOK FAZLA PUL BİBER TÜKETMEK ZARARLI MI?

Her besinde olduğu gibi baharatların tüketimi de önem taşır. Güçlü etkilere sahip olan pul biberi tüketirken ölçülü olmak gerekir.

Özellikle reflü ve ülser gibi rahatsızlığı olan kişiler pul biber tüketirken mutlaka dikkatli olmalıdır. Farklı alerjik reaksiyonlara da neden olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin