Google, ünlü çizeri unutmadı

Arama motoru, hazırladığı doodle’da ABD’li ünlü yazar ve çizerin doğum gününü kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Google, ünlü çizeri unutmadı

Temsil ettiği farklı sanat anlayışıyla dünya çapında ün kazanan Edward Gorey, Google’ın ana sayfasında 88’inci doğumgününü kutladı.



Gorey, ölüme odaklanan çizimleri ve resimli öyküleriyle gotik sanat alanında önde gelen isimlerden biriydi. Google’ın Gorey’i anan doodle’ı, sanatçının eserlerini hatırlatacak çizimlerden oluşuyor.



Gorey, gotilk çizimleriyle birçok insana ilham veren biri oldu. Ünlü yönetmen ve yazar Tim Burton ve rock grubu Nine Inch Nails, eserlerinde Gorey’in hayal gücünden yararlanan isimler olarak akla geliyor.



25 YIL BALE İZLEDİ



Çizimlerinde, genellikle çocukları ve diğer yardıma ihtiyaç duyan kurbanları istemedikleri bir ölümle burun buruna getiren Gorey’in sanatında dikkat çeken özellik, eserlerinin çok az yazı içermesi.



Chicaco doğumlu yazar, kendi çalışmalarının yanı sıra, Samuel Beckett, TS Eliot, Edward Lear ve Muriel Spark gibi farklı yazarlar adına da çizimler yaptı.



Farklı kişiliğiyle sanat dünyasında yer edinen Gorey hakkındaki en ilginç bilgilerden biri, sanatçının 1957 ve 1982 yılları arasında, 25 yıl boyunca New York Şehir Balesi gösterilerinden bir tanesini bile kaçırmamasıydı. Gorey, her gösteriye kürk bir mont ve beyaz tenis ayakkabılarıyla geliyordu.



Gorey, 1977 yılında Dracula filmi için tasarladığı kostümler sayesinde ABD’de tiyatro alanında verilen Tony Ödülü’nü kazandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin