Gençlere sigara satışının yasaklanması planlanıyor. İngiltere Başbakanı Sunak'tan kritik açıklamalar

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak gelecek nesilleri sigara zararından korumak için yasa çıkaracaklarını belirtti ve sigara satın alma yaşının her sene yükseltilmesini planladıklarını duyurdu. İşte detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Gençlere sigara satışının yasaklanması planlanıyor. İngiltere Başbakanı Sunak'tan kritik açıklamalar

Sunak, lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin yıllık konferansının kapanışında İngiliz parlamentosunda, gençlere sigara satışının yasaklanmasına yönelik yasanın oylamaya sunulacağını belirtti.

Sigara satın alma yaşının her sene bir yıl yükseltileceğini ve daha genç neslin sigarasız büyüyebileceğini söyledi.

Konuya dair konuşan Sunak, "Bu yasa, bugün 14 yaşında olan bir çocuğa asla yasal olarak sigara satılmayacağı, onların ve nesillerinin sigarasız büyüyebileceği anlamına geliyor." dedi.

"ÖZGÜR BİR OYLAMA OLACAK"

İngiliz parlamentosunda bu konuda yapılacak oylamanın, "özgür bir oylama" olacağın vurgulayan Sunak, sigara içen birinin sigara içme hakkını elinden almanın adil olacağına inanmadığını ekledi.

Elektronik sigara kullanımıyla alakalı konuşan Sunak, "Ayrıca, aromalar, ambalaj teşhirleri ve tek kullanımlık elektronik sigaralara bakarak çocuklarımızın elektronik sigaraya erişimini kısıtlamak için önlemler getireceğiz. Gelecek nesle öncelik vermeliyiz ve ben de bunu yapacağım." ifadelerini kullandı.

"GÖÇMEN TEKNELERİNİ DURDURMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM"

Düzensiz göçün engellenmesi konusuna değinen Sunak, "Hiçbir şekilde olmak istediğimiz yerde değiliz, ancak kimsenin size ilerleme kaydetmediğimizi söylemesine izin vermeyin." dedi.

Hükümetinin, yasa dışı göçmenlerin hızlı bir şekilde gözaltına alınması ve sınır dışı edilmesine ilişkin ortaya koyduğu çabayı belirten Sunak, "Göçmen teknelerini durdurmak için ne gerekiyorsa yapacağım." diye konuştu.

Son son günlerde ülke kamuoyunun gündemindeki yüksek hızlı tren projesi HS2'nin Manchester'a ulaşacak kuzey hattını iptal ettiğini duyurdu.

Projenin Birmingham ve Euston'ı birbirine bağlayan kısmını hükümetin tamamlayacağını belirten Sunak, "İptal edilen kısım yerine, tasarruf ettiğimiz tüm parayı, ki bu 36 milyar sterlin, ülkenin kuzey, Midlands ve diğer bölümlerindeki farklı ulaşım projelerine yatıracağız." diye konuştu.

Öte yandan vergi kesintilerini gündeme almadıklarını ve 'enflasyonu düşürmenin en büyük vergi indirimi' olduğunu da ekledi.

HS2 yüksek hızlı tren projesi ülkenin en büyük mevcut altyapı yatırımı özelliği taşıyordu. Bu projenin Londra ve Batı Midlands bölgesini birbirine bağlaması, Birmingham'a kadar uzandıktan sonraki aşamada kuzeyde Crewe, Manchester ve Leeds'e ulaşması amaçlanıyordu.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin