Genç çapulcular, Yaz Kampı'nda buluşuyor

Türkiye’nin dört bir yanından toplanan 'çapulcular', 8. Kolektif Yaz Kampı’na çağırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Genç çapulcular, Yaz Kampı'nda buluşuyor

27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İzmir-Dikili’de gerçekleştirilecek olan çapulcular kampı, dayanışmayı ve paylaşmayı büyütmeyi, alternatif bir eğlence kültürünü oluşturulmayı hedefliyor. Popüler eğlence kültürünün dışında paylaşarak, üreterek eğlenmenin de mümkün olduğunu 7 yıldır gösteren Kolektif Yaz Kampı, her sene biriktirdiği deneyimiyle, atölyelerin çeşitliliğiyle daha da büyüyecek.



Kolektif bir yaşam kuruluyor



Gezi Parkı direnişi, genç çapulcuların kampına yol gösterici olacak. Gezi parkında kurulan direniş çadırları Dikili’ye dayanışma ve beraberlikle kurulacak. 



Kamp alanının temizliğinden, çadırların kurulmasına, yemeklerin yapımına her şeyin kolektif bir biçimde yapıldığı kampta, Gezi direnişiyle yaratılan dayanışma kültürü daha da büyütülmesi, yeni ve daha güzel bir yaşamın pratikleri oluşturulması hedefleniyor.



Gün içindeki atölyeler ve söyleşilerin yanı sıra geceleri de Yeni Türkü, Karmate ve Grup Praksis’in müzik şöleni kamp katılımcılarıyla buluşacak.





Atölyeler ve söyleşiler ile dolu dolu bir kamp



Kampta fotoğrafçılık, şiir, yaratıcı müzik, tiyatro, heykel, toplumsal hareketler ve medya, sinema, mızıka, üniversite gibi uzman yürütücülerle 24 ayrı atölye gerçekleşecek. Üniversiteliler tarafından ilgi gören Akapella Atölyesi bu yıl Boğaziçi Caz Korosu’nun yürütücülüğünde olacak.



Kolektif kamp, tüketmekten başka bir şey vaat etmeyen eğlence kültürünü silip atmayı amaçlarken, son akşamında atölyelerin üretimleri sahne alacak.



Kamp boyunca gerçekleştirilen söyleşilerde ise gündemde olanlardan bilimsel konulara, felsefeye, sanata, spora dair kapsamlı tartışmalar yapılarak bilgi aktarımı sağlanacak.



'Gezi Parkı ve İsyan Günleri' adlı tartışma atölyesi gazeteci Can Dündar ve oyuncu Şebnem Sönmez ile gerçekleştirilecek.



'60’lar 70’ler 80’ler Kadın Hareketi' tartışması Handan Koç ile yürütülecek. 'Tribünlerde Gezi Ruhu', Radikal Gazetesi spor editörü Burak Kuru ile tartışılacak.  



Sabaha kadar sürecek film gösterimlerinde birçok film yine öğrencilerle buluşacak. Onur Ünlü’nün 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filmi de kampta gösterilen filmler arasında olacak.



Kampa dair ayrıntılı bilgiler kamp.kolektifler.net adresinde yer alıyor. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin