Gaziantep'te tarihe geçecek fair-play örnekleri

Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalan Göztepe, Yeni Malatyaspor'un ardından küme düşen ikinci takım oldu. Mücadelenin son anlarında yaşanan fair-play örnekleri ise Türkiye futbol tarihine adını yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te tarihe geçecek fair-play örnekleri

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK ve Göztepe karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlanırken, mücadelenin son anlarında yaşananlar futbol tarihine geçti.

NELER OLDU?

90+2. dakikada hakem atışı ile başlayan oyunda Soner'in doğrudan kaleye gönderdiği top direkten dönüp Jahovic'in önünde kaldı. Pozisyonun devamında Jahovic'in şutu ağlara gitti ve Göztepe bu golle öne geçti.

Golün santrasının yapılmasıyla birlikte ise Göztepe oyuncuları hareketsiz kaldı. Attıkları golün fair-play'e uygun olmadığını düşünen Göztepeli oyuncular, Gaziantep FK oyuncularına müdahelede bulunmadı ve Figueiredo orta sahadan aldığı topu sürükleyerek topu ağlara gönderdi.

Mücadelenin 90+5. dakikası ise başka bir fair-play örneğine şahit oldu. Gaziantep FK'da kazanılan penaltının başına geçen Muhammet Demir, takım arkadaşı Figueiredo ile konuştuktan sonra penaltı vuruşunu bilerek dışarıya attı.

Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol olmayınca maç 1-1'lik eşitlik ile sonuçlandı ve bu sonuç Göztepe'nin matematiksel olarak küme düşmesini kesinleştirdi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin