Gaziantep Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine rekor zam. Yüzde 1400 zamma siyasiler tepki gösterdi

Yemekhane ücretlerine rekor zam yapan üniversitelerin arasına Gaziantep Üniversitesi de katıldı. Yemekhane ücretlerine yüzde 1400 zam yaparak adeta rekora imza attı. Bir TL olan yemek ücretleri 15 TL’ye yükseldi. Yapılan rekor zamma siyasiler tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine rekor zam. Yüzde 1400 zamma siyasiler tepki gösterdi

Gaziantep Üniversitesi'nde yeni eğitim döneminde yemek ücretlerine yüzde bin 400 zam geldi. 

Üniversite yemekhanesinin girişine “Öğrenci kartları turnikelerden geçerken yeni dönemden itibaren günlük ilk okuma öğrenci yemek fiyatı 15.00 TL, 2. okuma misafir fiyatı olan 60 TL düşecektir” duyurusu asıldı.

Öğrenciler, duyurunun gerçek anlamının 1 TL olan yemek ücretinin 14 kat, yani yüzde bin 400 artarak 15 TL yapılması olduğuna dikkat çekerek bu astronomik artışa sosyal medyadan tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Rekor zamma siyasiler de tepki gösterdi. İYİ Parti Antep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban sosyal medya hesabından  şu ifadeleri kullandı:

"'Gaziantep Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi’nde öğrencilerin yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yapıldı.'

Az olmuş aslında %2700 olmalıydı, üniversite yönetimini kınıyorum !!! (Levent bak ironi yaptım sonunda ünlem var.)"

 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili  Cemal Enginyurt, şu ifadeleri kullandı: 

"Gaziantep Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi’nde öğrencilerin yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yapılmış. Anlaşılan Gaziantep Üniversitesinde,enflasyon çok yüksek çıkmış. TÜİK diye bir kurumdan haberiniz yok mu(!)? Bu VİCDANSIZ zammı nasıl yaptınız? YAZIKLAR OLSUN."

GEÇEN YIL 1 TL MÜJDESİ VERMİŞTİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, geçen yıl,  “Üniversitemiz merkez yemekhanesinde yemek ücretlerini 1 TL'ye düşürdük. Yeni açmış olduğumuz genç ofisimizde çay-simit öğrencilerimize bedava. Her şey sizler için” sözleriyle öğrencilere müjde vermişti.

Ancak, 1 TL'ye verilen yemeklerin kalitesizliği, içinden böcek, taş gibi cisimler çıkması üzerine öğrenciler sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirmişti.

Bunun üzerine Rektör Özaydın, yemekhanede onlarla yemek yiyip sorunun çözüleceği sözünü verdi. Yemek sırasında rektörün porselen tabak, öğrencilerin ise tabldot kaplarında yemek yemeleri de eleştiri konusu oldu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin