Gazeteciye twitter soruşturması! 'Yeni Hitler Tayyip' yazdı, hakkında soruşturma açıldı

Yurt Gazetesi muhabirinin attığı tweetler hakkında soruşturma açılmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciye twitter soruşturması! 'Yeni Hitler Tayyip' yazdı, hakkında soruşturma açıldı

Yurt muhabiri ve SoL Portal gazetesinin eski yazrlarından Ahmet Çınar, hakkında Gezi eylemleri sırasındaki gazetecilik faaliyetinden ve sosyal medyada paylaştığı 3 tweet'den dolayı iki ayrı soruşturma açıldı. Çınar, önce Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı, dün de İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı twitter soruşturması nedeniyle Alsancak Karakolu’nda bir saat boyunca sorgulandı.



Muhabir olarak izledi



31 Mayıs 2013 gecesinden itibaren bir ay boyunca İzmir, Bornova, Göztepe, Karşıyaka ve Manisa’da Gezi direnişine destek eylemlerini "Yurt" gazetesi ve "Bağımsız" dergisi adına izleyen muhabir Ahmet Çınar’ın, iki hafta önce Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. 15 Haziran gecesi YURT muhabiri olarak Manisa’da gerçekleşen Taksim Gezi direnişine destek ve orantısız gücü protesto gösterileri sırasında kalabalığın arasında bulunan Çınar, Manisa Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde 2911 sayılı kanuna muhalefet etmekle suçlandı.



İfadesi alınan Çınar’a kanunsuz eyleme katılma suçu isnat edildi. Çınar ise ifadesinde, sadece 15 Haziran gecesi değil, 31 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında her gece bir gazeteci olarak olayları takip ettiğini, ayrıca söz konusu yürüyüş ve gösterilerin anayasal bir hak olduğunu söyledi.



Çınar, twitter hesabından "Diktatörler istafa etmez devrilir diyor siyaset bilimciler. O halde devrilecek" "CNN İnternatinal dünayaya ilan etti. Avrupa2nın yeni Hitler'i Tayyip'tir gibi" tweetler atmıştı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin