Gazeteciler Gezi Parkı'na yürüyecek

Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasını protesto için yarın Taksim Gezi Parkı'na yürünecek.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Gezi Parkı'na yürüyecek

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi basın emekçileri, bu akşam saat 19.00'da Taksim Tramvay Durağı'nda buluşacak ve "siyasi iktidarın otoriter politikalarına" karşı toplumsal direnişin merkezi olan Gezi Parkı'na yürüyecek.



TGS'den yapılan açıklamada, gazetecilerin bu akşam "Tüm ülkeye dalga dalga yayılan Gezi Parkı direnişini selamlamak; Medyadaki sansürü ve otosansürü, gazeteciler üzerindeki devlet ve patron baskılarını protesto etmek; Gazetecilerin, halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyması adına, özgür ve bağımsız habercilik için patronlara karşı direnme hakkını savunmak için" Gezi Parkı'na yürüyecekleri bildirildi.



Gazetecilerin, direnişin haklı taleplerine, görev yaparken yaralanan, gözaltına alınan, polis tacizine maruz kalan meslektaşlarına, susturulmak istenen gerçeğe ve mesleğimize sahip çıkmak için yapacakları yürüyüş saat 19.00'da Taksim Tramvay Durağı'ndan Gezi Parkı'na yapılacak yürüyüşle başlayacak. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin