Gazeteci Sözmen ile Kuleli’ye saldıranlar kim? Niçin bulunamadılar?

Evrensel yazarı Sözmen ve İMC TV eski programcısı Kuleli’ye bir hafta arayla saldıranlar beş aydır tespit edilemedi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Sözmen ile Kuleli’ye saldıranlar kim? Niçin bulunamadılar?

Evrensel yazarı Sözmen ve İMC TV eski programcısı Kuleli’ye bir hafta arayla saldıranlar beş aydır tespit edilemedi. Evrensel yayın yönetmeni Polat ve TGS başkanı Güç cezasızlığı kınadılar.

 



Evrensel gazetesi yazarı ve internet sitesi editörü Mithat Fabian Sözmen’in evinin önünde saldırıya uğramasının üzerinden neredeyse beş ay geçti. Ancak Mobese kameralarla örülü İstanbul’da saldırgan tespit edilemiyor.



Günlük Evrensel gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Polat ve 4 Mart gece yüzü maskeli bir kişinin saldırısına uğrayan Sözmen, bianet’e saldırının cezasız bırakılamayacağını açıkladılar. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli’ye yönelik saldırıyla ilgili yapılan şikayetten sonuç alınamadı.



Polat: Hiçbir ipucu yok



Buna dair endişelerini paylaşan Polat, izleme-dinlemeyle “Cemaat polisleri”ne yönelik ülkeyi sarsan operasyonlar yapıldığını ancak kameralarla dolu İstanbul’da evine giden bir gazetecinin kimlerce darp edildiğinin tespit edilemediğini ifade ediyor.



“Şikayete rağmen hiç bir geri dönüş olmadı, hiç bir ipucu ortaya çıkarılmadı. Devlet istediğini izliyor görüyor, istemediğini görmüyor”.



Sözmen soruyor: Örgütlü bir saldırı mı?



5 Mart gecesi saldırıya uğrayan ve kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kafasına dikişler atılan Sözmen de, sorumluların tespit edilmemesini eleştiriyor.



26 Şubat’ta Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri ve İMC eski programcısı Mustafa Kuleli’nin de uğradığı saldırıyı anımsatan Sözmen, “Daha önce tehdit almadığım için bana yönelik saldırıya ilk başta başka bir anlam vermedim. Ama Kuleli’nin o hafta saldırıya uğradığını da akla getirince ‘Acaba örgüt bir saldırı mı’ diye kendimize sorduk” dedi.



Sözmen, örgütlü ve planlı saldırı olabileceği şüphesinin kendisine saldırıldıktan sonra bir polisin söylediği “Bu bir gasp girişimi değil, size yönelik bir saldırı gibi gözüküyor” şeklindeki kanaatle de desteklendiğini kaydetti.



Güç: Cezasızlık kötü niyetlileri cesaretlendirir



TGS Genel Başkanı Uğur Güç , Kuleli’ye saldırıyla ilgili olarak gerekli şikayetleri yaptıklarını, kameraların da incelenmesini talep ettiklerini, buna karşın savcılıktan bir geri dönüş olmadığını söyledi.



“Cezasızlık durumu şiddeti körüklüyor, kötü niyetlileri de cesaretlendiriyor. Yargının bu tutumu insanların adalet duygusunu da zedeliyor”.



Bir haftada iki saldırı



TGS yetkilisi Kuleli 26 Şubat gecesi İstanbul Kurtuluş’ta kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı. Gazeteci, şikayetçi de olmuştu. Olayın üzerinden henüz bir hafta geçmemişti ki, bu kez Evrensel gazetesinin internet sitesi editörü Sözmen’e Samatya’da saldırıldı.



23 Temmuz’da çıkan BİA Medya Gözlem Raporu’na göre Nisan-Haziran 2014 döneminde 54 gazeteci saldırıya uğradı. Rapor, 34 habercinin şiddet gördüğü yılın ilk üç ayına göre büyük bir artışa işaret ediyor. Erol Önderoğlu - BİA Haber Merkezi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin