FT: Türkiye nihayet gaza basabilir

Türkiye'de terörün finansmanıyla ilgili yasa Financial Times sayfalarında.

Google Haberlere Abone ol
FT: Türkiye nihayet gaza basabilir

Türkiye dahil 36 ülkenin üyesi bulunduğu Mali İşlem Görev Gücü'nün (FATF), Ankara'ya terörün finansmanı yasasının uygulamaya koymaması halinde üyeliğini askıya alacağını bildirdiği 22 Şubat'a bir kaç hafta kala Türkiye'nin harekete geçeceği beklentisi doğdu. Financial Times gazetesi de, "Türkiye, sonunda gaza basabilir" diye yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, teröristlere ait hesapların mahkeme kararı olmadan dondurulmasına olanak sağlayan yasa tasarısının aylarca Türk parlamentosunda bekletildiğine dikkat çekti. 

İran ve Kuzey Kore'nin "finansal tecridi"nin sağlanmasına önemli bir katkı yaptığı belirtilen FATF'ın söz konusu yasanın çıkmasını yıllarca talep ettiğini vurgulayan gazete, şunları yazdı:

"Ancak her yıl Türkiye'ye milyarlarca euroluk finansmanı sağlayan Avrupa Yatırım Bankası ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi örgütlerin kredileri askıya alması olasılığına ilişkin kaygıların artması üzerine nihayet bir hareket var gibi."



-"MUHALEFET KAYGILI"-



TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç'un tasarının ne zaman onaylanacağını söyleyemeyeceğini belirtmekle birlikte 22 Şubat'tan önce geçeceğini sandıkları açıklamasını yansıtan FT, haberinde muhalefetin kaygılarına da yer verdi. 

FT, muhalefet milletvekilleri ve bazı akademisyenlerin, tasarının "o kadar geniş bir terör tanımının olduğu bir ülke için çok problemli olduğu"nu savunduklarına dikkat çekti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin