Fransa'da bıçaklı dehşet. Fransa İçişleri Bakanı son dakika açıklaması yaptı: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı

Fransa'da bir bıçaklı saldırı olayı düzenlendi. Fransa İçişleri Bakanı Darmanin tarafından yapılan ilk açıklamaya göre Suriyeli bir sığınmacı tarafından gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da bıçaklı dehşet. Fransa İçişleri Bakanı son dakika açıklaması yaptı: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı

Fransa’nın güneydoğusundaki Annecy kentinde bıçaklı saldırı düzenlendi, saldırıda 8'i çocuk 9 kişi yaralandı.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Annecy'de bıçaklı saldırgan, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişiyi yaraladı. Şahıs, polisin çok hızlı müdahalesi sayesinde yakalanmıştır” dedi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre ise Fransa'da 3 yaşlarındaki 6 çocuğu yaralayan bıçaklı saldırgan Suriyeli sığınmacı çıktı.

Polis saldırının şüphelisini gözaltına alırken yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Saldırının gerçekleştiği bölgedeki Haute-Savoie Valiliği olay yerinden uzak durulması çağrısı yaptı.

BAŞBAKAN BÖLGEYE GİDECEK

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ve İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in bölgeye gitmesi bekleniyor. Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Annecy kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Darmanin, saldırı şüphelisinin polisin hızlı müdahalesiyle gözaltına alındığını kaydetti.

MACRON: KORKAKÇA BİR SALDIRI

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Twitter'dan saldırı için "korkakça" nitelemesinde bulunarak, özellikle çocukların saldırının mağdurları olduğuna işaret etti. Saldırıya ilişkin "Ulus şokta" ifadesini kullanan Macron, kurbanların ailelerine taziye dileğinde bulundu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin