FLAŞ! Metro ve tramvay ücretsiz oldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun duyurdu. Aracını Ataköy Metro Durağı'ndaki İSPARK'a bırak, İstanbulkart ile öde metro ve tramvaya ücretsiz bin

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nden İstanbul halkına bir müjde geldi. Gelen müjdeyi İBB Sözcüsü Murat Ongun duyurdu, metro ve tramvay ücretsiz oldu. Ongun, İSPARK'ın yaptığı bir hizmeti sosyal medyadan duyurdu ve İstanbul halkına bir çağrı yaptı. Bu çağrı hem araç sahiplerini hem de İstanbulkart'ı olanları ilgilendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Metro ve tramvay ücretsiz oldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun duyurdu.  Aracını Ataköy Metro Durağı'ndaki İSPARK'a bırak, İstanbulkart ile öde metro ve tramvaya ücretsiz bin

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Tqitter üzerinden İSPARK tweetini alıntılayarak "Bu durakta park et, metro ve tramvayı ücretsiz kullan." paylaşımnda bulundu.

Ongun'un paylaşımına göre ise İstanbul'da araç sahiplerini ilgilendiriyor.

Araçlarını Ataköy Metro Durağı yanındaki İSPARK'a bırakanlar ve ödemesini de İstanbulkart ile yapanlar tarvmay ve metro yolculuklarını ücretsiz yapacak.

Konuyla ilgili duyuru da İSPARK'tan geldi.

İSPARK'tan yapılan duyuruda şöyle denildi:

Ataköy Metro Durağı yanındaki İSPARK’a aracını park et, ödemeni İstanbulkart’la yap, ücret ödemeden metro veya tramvayla devam et. İSPARK Otoparklarını uygulamamız üzerinden keşfedebilirsin.

 

PARK ET DEVAM ET

Ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK vasıtasıyla bu alanlara yakın noktalarda Park Et Devam Et  P+R otoparkları projesini geliştirdi.

FLAŞ! Metro ve tramvay ücretsiz oldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun duyurdu.  Aracını Ataköy Metro Durağı'ndaki İSPARK'a bırak, İstanbulkart ile öde metro ve tramvaya ücretsiz bin

 İSPARK, Park Et Devam Et Otoparkları

Vatandaşlar Metro, Metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklara araçlarını bırakarak trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyorlar.

İSPARK sürücüleri bu otoparklara yönlendirerek gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmalarını teşvik ediyor. Aynı zamanda  her gün 100 kilometrelik araç konvoyunun da trafikten çekilmesi sağlanıyor.

Her gün yaklaşık 100 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 44 noktada 14 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.

Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan ‘ Park et Devam Et ‘ sisteminden yılda yaklaşık 3.5 milyon kişi yararlanıyor. Proje sürücülere pek çok açıdan yarar sağlıyor…

 

Park Et zamanını kontrol et

Aracını Park Et Devam Et otoparklarına çeken sürücüler Metro, Metrobüs, Marmaray, Tramway, Vapur, Havaalanı ve diğer toplu taşıma araçları ile gideceği yere en kısa sürede ulaşıyor. Sürücüler saatlerce trafikte bekleme yapmaktan ve dolaşmaktan kurtuluyor.

Park Et tasarruf et

Sürücüler saatlerce trafikte bekleme yapmaktan ve dolaşmaktan kurtuluyor. Daha az yakıt kullanarak ekonomik kazanım sağlıyor. Park Et Devam Et projesiyle ekonomiye yıllık yaklaşık 15 milyon TL kazandırılıyor.

 

Park Et Temiz hava üret

İSPARK kent genelinde hizmete açtığı Park Et Devam Et otoparkları ile karbondioksit salınımının çevreye yayılmasını azaltarak daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkı sağlıyor.

Yılda yaklaşık 700 ton karbondioksit salınımının çevreye yayılması engelleniyor. İSPARK hayata geçirdiği uygulamayla; toplu taşımayı teşvik, zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması, daha az yol işgali, daha az yakıt tüketimi, trafik stresinin azaltılması ve zaman kazanımını hedefliyor.  

Park Et Devam Et otoparkları ile trafiğin keşmekeşinden ve otopark arayışından kurtulan sürücüler trafik stresine maruz kalmıyor.

Park Et Devam Et Projesinin Amaçları

Toplu taşımayı teşvik,
Daha az yakıt tüketimi,
Daha az yol işgali,
Yol kenarı otoparklarda daha çok hava dolaşımı imkânı,
Zaman kazanımı,
Trafik odaklı stresin azaltılması,
Düşük oranda zararlı egzoz gazı emisyonu dolayısıyla küresel ısınmanın önlenmesi,
Sirkülâsyonun artması dolayısıyla ekonomik canlılık

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin