Dolar yeniden yükselir mi? Bu seviyeden dolar alınır mı? Çok çarpıcı dolar ve euro çıkışı yapan Remzi Özdemir asıl tehlikeye dikkat çekti: FED'i unutmamak lazım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar gün içinde 11 liraya kadar düştü. Doların gün içiresinde dalgalı seyretmesi sonucunda ise yukarıya doğru hareket etti. Şimdi herkes bundan sonra ne olacağına kilitlendi. Dolar ve eurodaki düşüş devam edecek mi? Dolar yeniden yükselecek mi? Dövizle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapan Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir de bu soruların cevabını verdi ve çok önemli bir uyarıda bulundu: FED'i unutmamak lazım...

Google Haberlere Abone ol
Dolar yeniden yükselir mi? Bu seviyeden dolar alınır mı? Çok çarpıcı dolar ve euro çıkışı yapan Remzi Özdemir asıl tehlikeye dikkat çekti: FED'i unutmamak lazım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dolar kuru 11 lira seviyelerine kadar çekildi. Dolardaki ani çakılmayı değerlendiren Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir, “Dövizdeki düşüş devam eder mi? Ya da tersten alırsak dolar yükselir mi?” sorularına yanıt vererek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeniçağ'daki habere göre doların 11 lira seviyesine gerilemesiyle alım yapıldığını belirten Özdemir, bu alımın dolar 18 lira seviyesindeyken satış yapanlar olduğunu söyledi.

Remzi Özdemir’in dolara ilişkin açıklamaları şöyle:

"Erdoğan paket açıkladı ve dolar düşmeye başladı.  Dikkat çeken doların ilk saatler hiç tepki vermemesi oldu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde dolarda adeta çakılma oldu. Tabii ki gece dolardaki hareket hem çıkıştı hem düşüşte pek de yorum yapmak için yeterli bir gösterge değil. Çünkü o saatlerde sadece yurtdışı işlemlere açık piyasa. Yani hacimsiz dar bir alanda hareket eden kur.

Bu nedenle sabahı beklemek en sağlıklı hareket.

Sabah oldu ve dolar 11 liraya kadar geriledi.  İşte burası çok önemliydi. Bu seviyeden alım gelip gelmemesi piyasanın da yönünü belirleyecekti.

Dolar yeniden yükselir mi? Bu seviyeden dolar alınır mı? Çok çarpıcı dolar ve euro çıkışı yapan Remzi Özdemir asıl tehlikeye dikkat çekti: FED'i unutmamak lazım...

Nitekim dün İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın dediği gibi bu seviyeler bazı kişiler tarafından alım fırsatı olarak görüldü ve 11 lira seviyesinden birileri yeniden alım yaptı.

Peki kimler aldı?

Bu alanların büyük bir bölümü dün 18 lira seviyesinden satış yapanlar oldu. 18 liradan ver 11 liradan al! Müthiş bir arbitiraj. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan kar!

Gelelim ana soruya:

Dövizdeki düşüş devam eder mi? Ya da tersten alırsak dolar yükselir mi?

Bunun için net bir yorum yapmak için çok erken. Çünkü henüz paketin detayları belli olmadı. Bu paket belli olmadan net konuşmak yanlış olur.

Özellikle parasını Türk lirasında tutanlara kur farkı nasıl ödenecek, ne zaman ödenecek bu net değil. Bunun netleşmesi lazım.

Bunlar netleşene kadar dövizde yukarı yönde hareket devam edebilir.

 

FED UNUTMAMAK LAZIM

AKP bu paket ile sadece yurtiçinde dolarizasyonu önlemeye çalışıyor. Türkiye’nin sorunu halkın dolar alması değil.

Sorun Türkiye’ye dolar girmemesi. Yani yurtdışından dolar gelmiyor. Bu nasıl olur?

Fonlar ve direkt yatırımla. Her ikisi de gelmiyor. Asıl paketin bunun için hazırlanması lazım. Onun için ne yapılması lazım?

Hukuk ve ekonomide reform. Bağımsız Merkez Bankası.

Onlar olmadan Türkiye’ye para girişi olmayacak ve bu da doların gerçek anlamda düşmesine engel olacak.

Türkiye’yi tehdit eden bir başka sorun ise FED.

Amerikan Merkez bankası 2022 yılında 3 kez faiz arttıracak. Bu da Türkiye gibi ülkelere para gelmemesi demek. Yani bizim için dolar kıtlığı devam edecek.

Özetle açıklanan paket sadece iç piyasaya yönelik ve yeterli bir çözüm değil.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin