FLAŞ! Merkez Bankası'nın 18 Kasım'daki toplantısında çıkacak kararı açıkladı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Merkez Bankası kararı öncesi hem uyardı hem de faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu son olarak 28 Ekim'deki toplantısında 200 baz puan indirerek piyasada adeta şok etkisi yaratmıştı. Beklentilerin üzerinde bir faz indirimi yapan Merkez Bankası'nın bu kararı sonrası dolar ve euroda yükseliş başlamış, borsa da ise düşüş yaşanmıştı. Gözler şimdi 18 Kasım 2021 günü yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısına çevrilmişken İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan çarpıcı bir değerlendirme geldi, MB'nin faiz kararını açıkladı, hem de uyardı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Merkez Bankası'nın 18 Kasım'daki toplantısında çıkacak kararı açıkladı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Merkez Bankası kararı öncesi hem uyardı hem de faiz kararını açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, perşembe günü Merkez Bankası'nın faizde değişiklik yapmayarak sabit bırakacağını düşündüğünü söyledi. Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Aran, faizi indirmenin kuru ve enflasyonu 'başıboş' bırakmak anlamına geleceğini belirtti.

Aran, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine dair beklentilerini, "Kredi maliyetlerinden önce enflasyonu konuşmalıyız. Faizleri indirmek enflasyonu ve kuru başıboş bırakmak anlamına gelecek. Bunun kimsenin hayrına olmadığını düşünüyorum. Merkez Bankası zaten öngördüğümüzün ötesinde faiz indirimlerini yaptı. Ben artık ilave düşüşün Türkiye için yarardan ziyade zarar getireceğini düşünüyorum. Faiz artık enflasyonu takip etmeli" sözleriyle anlattı.

"GARANTİ BANKASI'NIN HAMLESİ İSABETLİ BİR KARAR"

BBVA'nın Garanti'de gönüllü pay alımı kararını değerlendiren Aran, "Türkiye'de bankaların değerlemesi akıldışı bir noktadaydı. Garanti Bankası'nın bu hareketini o nedenle çok iyi anlıyorum, son derece yerinde, isabetli bir karar. Bu haber ülkemizin reklamını yapma, dışarıdan bir yatırımcının bunu görmesi anlamında son derece kıymetli. Borsamız, sermaye piyasaları ve bankacılık sektörü açısından da kıymetli" değerlendirmesini yaptı.

FLAŞ! Merkez Bankası'nın 18 Kasım'daki toplantısında çıkacak kararı açıkladı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Merkez Bankası kararı öncesi hem uyardı hem de faiz kararını açıkladı - Resim : 2

Bankacılık sektöründe 3. çeyrekte oldukça kârlı bilançolar açıklandığını kaydeden Aran önümüzdeki dönem için de iyimser olduklarını ifade etti. Aran "Gelecek yıl da benzer performans göstereceğinizi düşünüyoruz. Türkiye'de bankacılık sektörü çok sağlam, risk maliyetiyle, aktif kalitesiyle sağlam. Güzel bir yıl geçirilebilir. Garanti Bankası tarzı haberler in de devam edebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

MERKEZ BANKASI KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası, 28 Ekim'deki toplantıda politika faizini 200 baz puan indirerek, yüzde 16'ya çekti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdü. TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdüğü kaydedildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin