FLAŞ! Hakan Fidan'dan Hamas açıklaması: Terör örgütü olarak tanımadığımızı söyledik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önemli açıklamalarda bulundu. "Hamas bir terör örgütüdür" diyen Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'e yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Hakan Fidan'dan Hamas açıklaması: Terör örgütü olarak tanımadığımızı söyledik

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen bugün Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Rasmussen ziyaret kapsamında yarın mevkidaşı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Rasmussen, "Hamasterör örgütü olarak görüyoruz bunu da Hakan Fidan'a söyleyeceğim" demişti.

Hakan Fidan'dan bu sözlere yanıt geldi. Fidan şöyle konuştu: Terörle ilgili yorumlarımızda farklılıklar var. Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ'yü başka ülkeler terör örgütü olarak tanımakta. Aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası olan devlet sisteminde Siyasal parça olan Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine söyledik. Ama bu sivillerin öldürülmesini kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor, en başında kınadığımızı söyledik.

Fidan sözlerine şöyle devam etti: İsrail uluslararası hukuku ihlal etmektedir. Bu zulüm karşısında sessiz duramayız. İnsani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşması için çaba sarf edilmelidir. Biz hiçbir zaman zulme ortak olmadık, olmayacağız. İsrail’den istediğimiz, barış çağrımıza kulak vermesidir.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin