FLAŞ! Fırtına resmen Zonguldak'ı vurdu. Bir gemi kayboldu, cezaevini su bastı, dereler taşmak üzere!

Karadeniz'de fırtınalı hava etkisini sürdürüyor. Zonguldak'ı resmen fırtına vurdu. Ereğli'de cezaevini su bastı, mahkumlar başka cezaevlerine nakledildi. Şehir merkezinden geçen iki derede taşma riski olduğu duyuruldu. İlde fırtına nedeniyle sığındığı limandan ayrılan Kafkametler isimli gemiyle irtibat kesildi. Gemide 12 Türk personelin bulunduğu öğrenildi. Bugün de Zonguldak'ta da bir gemi karaya oturduktan sonra ikiye bölünmüştü.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Fırtına resmen Zonguldak'ı vurdu. Bir gemi kayboldu, cezaevini su bastı, dereler taşmak üzere!
AA

Fırtına Karadeniz'de etkili olmaya devam ediyor. Öğleden sonra bir gemi ikiye parçalayan fırtına, yine Zonguldak’ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan çıkan ve içinde 12 Türk personel bulunan gemi ile irtibat kesildi.

Alınan bilgiye göre, Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’na sığındı.

Burada barınamayınca tekrar hareket eden gemiyle irtibat, iç limandan çıktıktan kısa süre sonra kesildi. Liman yetkililerinin, “Kafkametler” isimli 12 Türk personeli bulunan gemiyle yeniden iletişim kurma çalışmaları sürüyor.

CEZAEVİNİ SU BASTI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şiddetli yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlülerden 39'unun, Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledildiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumumuzda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükseldiğinden, cezaevinde barındırılan hükümlüleri güvenlik nedeniyle yakın kurumlara naklediyoruz. Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledilen 39 hükümlünün şu an için bir güvenlik problemi bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

 

DERELERİN TAŞMA RİSKİ VAR 

Zonguldak'ta etkisini sürdüren sağanak nedeniyle şehir merkezinden geçen iki derede taşma riski bulunduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde devam etmekte olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle şehir merkezimizde yer alan Acılık Kaymak Deresi ve Üzülmez Deresi kritik su seviyesi üzerine çıkmış olup taşma riski öngörülmektedir." ifadesini kullandı.

Alan, vatandaşlara acilen dere kenarlarında bulunulan araçlarını kaldırmaları ve merkezdeki esnafın tedbir alması çağrısında bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin